• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2021

19:50

JOVANA JE VEĆ UŠLA U ISTORIJU! Srpkinja je favorit za ZLATO u Tokiju! /VIDEO/

printscreen

Ostali sportovi

JOVANA JE VEĆ UŠLA U ISTORIJU! Srpkinja je favorit za ZLATO u Tokiju! /VIDEO/

Podeli vest

Od 86 srpskih sportista na Olimpijskim igrama imaćemo jednu predstavicu u karateu, sportu koji ove godine debituje na Olimpijskim igrama

Karate se dugo borio da bude deo Igara! Neverovatno ali istinito je da je za Olimpijske igre u Tokiju organizacioni komitet odlučio da se karate uključi kao jedan od pet dodatnih odnosno probnih sportova!

Foto: oks.org.rs

 

Pitanje je da li ćemo ga gledati na narednim igrama....

Sportisti će da se takmiče u mestu Nipo Budokanu, takozvanom duhovnom domu japanskih borilačkih veština, a tamo će biti I jedna Srpkinja koja je već pokazala da zna da pokori svet.


Jovana Preković u svojoj karijeri ostvarila vrhunske rezultate, a na Igre je otputovala sa titulom svetske i evropske prvakinje! Boriće se u kategoriji do 61 kilograma. Jovana je vizu za Tokio potvrdila u maju kada je na Evropskom šampionatu osvojila zlato. Za MONDO je govorila o tome koliko je srećna što će predstavljati Srbiju, ali i o tome da ni sama nije mogla da veruje u neke od svojih velikih uspeha.

- Nakon što sam postala svetska prvakinja, bila sam nesrećna. Nisam shvatala šta sam uradila i nisam mogla da se nosim sa tim, otkud ja na Svetskom prvenstvu i to šampionka. Plus Olimpijske igre, ma kakve crne Olimpijske igre, nisam znala da nosim to breme, a onda sam shvatila koliko to želim- rekla je svetska šampionka.

Sa ponosom će se boriti za novo odličje u karijeri, koje bi joj do sada neminovno najviše značilo.

- Jako sam srećna, karate je prvi put na Olimpijskim igrama. Drago mi je da sam ja ta koja će da predstavlja našu zemlju i sam sport. Važno mi je da sam prošla ceo taj put kako bih došla do Igara i videla kako je ostalim sportistima koji se već godinama kvalifikuju!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17