• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

22:51

SVAKI TURNIR MOŽE DA MI BUDE POSLEDNJI! Kirjos najavio KRAJ!

reuters

Ostali sportovi

SVAKI TURNIR MOŽE DA MI BUDE POSLEDNJI! Kirjos najavio KRAJ!

Podeli vest

Australijanac Nik Kirjos sprema se za početak turnira u Vašingtonu

Kirjos će u Vašingtonu biti uz Rafaela Nadala jedan od glavnih favorita za trofej. Ipak, Australijanac i ne deluje preterano srećno što će ponovo na teren.

- Iskreno, ne nedostaje mi toliko. Lepo je vratiti se, naravno, pogotovo kada su u pitanju turniri gde se osećam dobro. Ipak, situacija je i dalje luda. Svaki put kada odem na turnir, nešto mi govori da mi je možda i poslednji. Tako je bilo u Atlanti… Ne znam šta bih rekao, čudno se osećam - rekao je Kirjos.

Foto: Tanjug

Ponovo je Australijanac pričao o tome kako ne voli tenis i nema velike ambicije u sportu.

- Kada sam bio mlad, nije mi cilj bio da osvojim grend slem ili nešto slično tome. Nisam voleo ovaj sport. Ali ispalo je dobro, pobeđivao sam najbolje na svetu, imam nekoliko titula. Radio sam stvari na svoj način. Uživam sada u igri, zanimljovo je. Volim da provodim vreme sa navijačima. Ne takmičim se ni sa kim, ne osećam potrebu da moram da popravim rang ili da osvajam turnire. Ne razmišljam o tome. Samo želim da se zabavljam - ističe 77. igrač sveta.

Otrkva za kraj Kirjos da se u poslednje vreme teško bori sa pritiskom što je ostavilo posledice na njegovo mentalno zdravlje.

Foto: Tanjug/AP

- Igrao sam pet turnira u poslednje dve godine, ali na društvenim mrežama se o meni priča stalno. Ako sam toliko loš za sport, zbog čega me promovišu toliko? Znam da sam dobar, ovakve ličnosti su neophodne sportu. Ranije su izražavali mržnju prema meni, suočavao sam se sa rasizmom… Nešto slično se dešava Naomi Osaki, sada je moderno pričati o mentalnom zdravlju, ali po mom mišljenju ono što sam ja proživeo bilo je 20 puta gore. Zbog ovog sporta sam završio na mračnoj strani, mentalno mi je bilo teško, stalno su me kritikovali. Sada imam 26 godina, znam kako da se izborim sa svime - podvukao je Nik Kirjos.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17