• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2021

17:06

OVO JE SRBIJA! Odbojkašice ZAGRMELE pred duel sa AMERIKANKAMA!

Reuters

Ostali sportovi

OVO JE SRBIJA! Odbojkašice ZAGRMELE pred duel sa AMERIKANKAMA!

Podeli vest

Srpske odbojkašice uspele su da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara

Nisu naše devojke imale mnogo sreće kada ih je žreb spojio sa Italijankama već u četvrtfinalu. Ipak, meč koji je trebao da bude derbi na startu nokaut faze pretvorio se u košmar za Italiju! Srpkinje su bile dominantne i lakše nego što su i same očekivale razbile velikog rivala za prolaz u polufinale. 

Jedna od najboljih odbojkašica sveta Paola Egonu nije se videla u duelu protiv Srbije, a za siguran prolaz i ubedljivu pobedu "kriva" je sjajna odbrana naše reprezentacije. 

Foto: Reuters

- Treneri vole da pričaju o tome, kako uvek jedna ili dve teške odbrane, kad uhvatite takozvane „žive“ lopte, znaju da promene tok. Ustvari daju nestvarnu snagu, posebno kad se uhvati neko kao što je ona, koju je teško blokirati. Mislim, vidite i sami, pravci napada, visina i skok – ona je jedna od dominantnijih igračica u svetu. I baš sam zato srećna. Posebno jer se Terzić cele pripreme žalio da ne radim odbranu - rekla je Maja Ognjenović. 

Nekoliko dobrih poteze daju na samopouzdanju, a to se itekako videlo protiv Italijanki. 

- To je bio dodatni podstrek. Verujem da je to uticalo. Vidi se po radovanju, po pokretima, da neku snagu. I drago mi je što sam bila ja. Mada, ko god da je. Još pamtim kad je Bianka uhvatila one lopte na SP jednom rukom... Za ekipu je to ogroman impuls i vetar koji nosi dalje - ističe kapitenka naše reprezentacije. 

U grupi Srbija je bila sigurna do meča sa Brazilom kada su Južnoamerikanke razbile naš sastav, ali se sve vratilo na mesto u nokaut fazi. 

- Mislim da u ovakvim utakmicama želja i motiv se podrazumevaju, s obzirom da je nokaut faza. Italijanke su stvarno nama rival kojeg dobro poznajemo. Izuzetno smo se dobro pripremili za utakmicu, znali smo da će najveći broj lopti dobijati njihova najbolja igračica Egonu. Ispostavilo se da kad smo zaustavili nju, odnosno ostvarili taj njen broj grešaka na kojem smo insistirali... Dakle, ako ona bude grešila kao što jeste sada, da oni ipak nemaju neku svoju prepoznatljivu igru - objasnila je Ognjenovićeva. 

Foto: Reuters

Naredni rival Srbije biće Amerikanke u reprizi polufinala iz Rija, a srpske odbojkašice priželjkivale su taj scenario. 

- Rekla sam i da priželjkujemo jakog protivnika i u četvrtfinalu. To se ispostavilo kao dobro. Drago mi je što je bila Italija. I drago mi je što je Amerika u polufinalu. Ne zato što je isto bilo u Riju, nego što je jak protivnik, spreman... O igračicama ne bih trošila reči. Jedna veoma jaka ekipa. Sa nestrpljenjem očekujemo tu utakmicu, ali ovo je Srbija sa svih prethodnih takmičenja. Kad se uzmu obzir evropska, svetska i Rio. To smo mi. Demonstrirale smo da zaista igramo kao tim i da imamo neviđenu snagu. I da iz utakmice u utakmicu igramo bolje - podvukla je Maja Ognjenović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17