• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

18:46

OVO JE ZVERSKI BOLELO! Porazi naših sportista u 2021. godini koji teraju suze na oči!

Reuters/starsportphoto

Ostali sportovi

OVO JE ZVERSKI BOLELO! Porazi naših sportista u 2021. godini koji teraju suze na oči!

Podeli vest

Srpski sportisti doneli su nam mnogo radosti tokom 2021. godine! Novak Đoković, vaterpolisti na Olimpijskim igrama su još jednom potvrdili dominaciju, basketaši, košarkašice su osvojile Evropsko prvenstvo, medalje su nam doneli Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Milenko Sebić, odbojkašice, Tijana Bogdanović, Zurab Datunašvili...

Ali, nažalost, bilo je i trenutaka koji nam teraju suze na oči kada ih se danas setimo. Naravno, bole svi porazi naših sportista, bez obzira na to da li su bili u prvom kolu ili u borbi za medalju. Neki malo više, doduše! 

Mrtva trka šta nas je više bolelo 2021. godine. Porazi Novak Đokovića na Olimpijskim igrama i Ju Es openu, neuspeh Ivane Španović u Tokiju, košarkaši, koji nisu uspeli ni da izbore plasman na Olimpijske igre...

Novak Đoković je imao šansu da se 2021. godine domogne Zlatnom slema, nakon što je trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Ali... San o jedinstvenom dostignuću u istoriji tenisa, osvajanju sva četiri grend slema i zlatne medalje na Olimpijskim igrama u istoj godini je srušen u polufinalu Tokija. Poraz od Aleksandra Zvereva u polufinalu Igara zverski je boleo. Dobio je Novak prvi set 6:1, u drugom napravio brejka za 3:2 i svi su ga videli u finalu. Činilo se da će rutinski u svom stilu da privede meč kraju.

Foto: reuters

 

Međutim, samo se Novak potpuno ugasio na terenu! Delovao je  prazno, fizički i mentalno isceđeno. Kao da ga je na dugme neko ugasio. Ono što je na ranijim turnirima uspevalo da ga probudi, u Tokiju nije pomagalo. Borba za broznu protiv Karenja Buste nije ga preterano zanimala, a potom je odustao i o borbe za medalju u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović. 

Mnogi nisu verovali, ali uspeo je da se oporavi od kraha u Tokiju i domogne se finala Ju Es opena. I tamo je imao šansu da ispiše istoriju! Da je trijumfovao u Njujorku bio bi to Novakov četvrti grend slem u sezoni i bio bi prvi kome je to uspelo 1969. godine i Roda Lejvera koji je osvoji kalendarski slem.

Opet je pritisak bio jači, ali i Danil Medevdev koji je briljirao s druge strane.  Novak Đoković je stao na korak od istorije, na korak od kalendarskog slema, rekordnog 21. slema u karijeri. Prvi tenis sveta poražen je od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Foto: Tanjug/AP

 

Nažalost, i naša Ivana Španović ostala je bez odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nije uspela da prebaci sedam metara iz kvalifikacija. 

Sa skokom od 6,91 metara završila je takmičenje na četvrtom mestu u konačnom plasmanu.

Foto: reuters

 

NIšta manje nije boleo ni debakl košarkaša, koji nisi ni uspeli da se domognu Olimpijskih igara. Mnogo su navijači polagali nade u izabranike Igora Kokoškova, nadali se da bi sa najjačim timom mogli da pojure i najsjajnije odličje u Tokiju, međutim tamo nas neće biti. Doživeli smo krah, Italijani su nam u finalu (102:95) očitali lekciju.

Foto: Starsportphoto

 

Srbija je bila apsolutni favorit u kvalifikacijama za Olimpijske igre, imala je tim satkan od zvezda, poput Teodosića, Bjelice, Micića, Marjanovića... Međutim, ništa od toga nije bilo dovoljno. "Orlovi" su podbacili kada je bilo najpotrebnije. Šta bi bilo da je igrao Nikola Jokić? Neko kaže da bismo čak osvojili zlato na Olimpijskim igrama, drugi da ne bismo ni otišli... Jedno je sigurno! I bez njega smo morali da budemo u Tokiju! 

Sa setom i suzama u očima sećamo se i poraz naših odbojkašica u polufinalu Tokija od Amerike (3:0). Devojke su ostale bez finale, ali su pokazale kako se bori za Srbiju i obradovale su nas ipak bronzanom medaljom.  

Foto: Reuters

 

Iskupili su se i besketaši! Svi smo očekivali zlato u Tokiju, usledio je šok protiv Rusa u polufinalu, a na kraju smo se obradovali i bronzi. 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igara od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20). Nažalost, Fracuskinje su bile bolje od naših košarkašica u borbi za treće mesto. Kapiten Jelena Bruks i Sonja Vasić završile su reprezentativnu karijeru. Francuskinje su nam se osvetile za poraz u finalu EP.

Foto: reuters

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija