• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

08.03.2022

13:20

MILICA JE ODBOJKAŠKA CARICA: Nigde ne žurim, idem korak po korak!

Ivan Pančić

Ostali sportovi

MILICA JE ODBOJKAŠKA CARICA: Nigde ne žurim, idem korak po korak!

Podeli vest

Milica Vidačić, petnaestogodišnja Zrenjaninka i kadetska reprezentativka Srbije, velika je nada srpske odbojke

Devojka, predodređena da uspe, maksimalno posvećena sportu, odbojci koju obožava i svakodnevnim višesatnim treninzima, Milica Vidačić iz Zrenjanina, nastupima u kadetskoj selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, opravdala je predviđanja stručnjaka da se radi o vanserijski talentovanoj odbojkašici i naslednici slavne Maje Ognjenović.

BRAT DUŠAN KARATISTA I PLIVAČ


Sedmogodišnji, najmlađi član porodice Vidačić, Dušan, predodređen je da sportski put nastavi stopama svojih roditelja, raste kao iz vode i bez obzira što se trenutno bavi karateom i plivanjem, sigurno će biti košarkaš.


- Zaista obožavam odbojku, nije mi teško da svakodnevno u sali provodim po pet i više časova na treninzima, a tek kada dođe utakmica, za mene je istinski izazov i mali praznik - iskreno kaže Milica, koja je stopama svojih roditelja, mame Jele i tate Vladimira, najpre dve godine trenirala košarku, ali je na nagovor dede Dušana, prešla na odbojku i uspela da sve u familiji preorijentiše u velike fanove igre na mreži.

Za one koji to ne znaju, mama Jela, devojačko Maleš, bila je reprezentativka i nekadašnja košarkašica Crvene zvezde, Voždovca, Beopetrola, novosadske Vojvodine, kao i internacionalac u Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Grčkoj, a tata Vladimir, svojevremeno je bio velika nada beogradskog Partizana i jedan od najvećih košarkaških talenata, ali su ga brojne povrede, sprečile da ispuni NBA očekivanja tadašnjih skauta.

 

Foto: Prvivatna arhiva

 



Sa specifičnim porodičnim darom i sportskim genom, Milica se opredelila za odbojku, a u tajne ovog sporta uveo ju je provereni stručnjak iz Zrenjanina, profesor Milenko Vuković i trener u OK Bagljaš 023 iz Zrenjanina.

Vanserijski talenat i dragulj kojeg treba negovati - kaže profesor Vuković, uz napomenu da je Milica visoka 192 cm, ima prefinjen osećaj za prostor i sjajno se snalzi u ulozi korektora.

Upravo na toj poziciji, u dresu nacionalnog tima Srbije, na kvalifikacionom turniru u Turskoj, briljirala je i skrenula pažnju na sebe, pa nikoga nije iznenadio epitet, da je jedna od najzaslužnijih što je kadetska reprezentacija, izborila učešće na prvenstvu Evrope, koje se krajem jula održava u Češkoj.

SA ODBOJKAŠKOM LOPTOM NA KOŠARKAŠKIM TRENINZIMA



Dok je još bila mala, Milicu je mama često vodila na svoje košarkaške treninge, ali obzirom da joj je košarkaška lopta bila glomazna, uvek je sa sobom nosila i rado se pored terena igrala sa odbojkaškom loptom, pa je uvidevši sve to, deda Dušan odveo na odbojkaški trening.


- Ogromno iskustvo, inspiracija i podstrek, nisam imala tremu, kao i ostale devojke u svaku utakmicu sam ulazila izuzetno motivisana i stigle smo do cilja - ističe Mjlica, koja je nastupala i za pionirsku i sve mlađe selekcije Srbije.

Sa nepunih 12 godina Milica je zaigrala za pionirsku odbojkašku repretentaciju, a ostaće upamćena i kao jedna od najmlađih igračica, koja je sa 15 godina debitovala u seniorskoj konkurenciji u dresu superligaške ekipe Klek, uz ogromno poverenje šefa struke, Lele Kijac, koja joj je pružila priliku.

U doba korone, kada su izostale utakmice i kolektivni treninzi, Milica je individualno radila sa još jednim odbojkaškim fanatikom, profesorom Peđom Tanaskovićem, koji joj je nesebično, u svakodnevnom radu, preneo svoje ogromno znanje i iskustvo.

Foto: Privatna arhiva

 



- Puno je napredovala i drago mi je što se ne stidi, kako mi to sportisti kažemo, da trenira, uči i usvaja nove cake - ponosno kaže mama Jela, uz opasku na svoj račun, da je toliko zavolela odbojku, da ni jednu utakmicu ne propušta.

- Ja sam iz košarkaških duela izlazila sa masnicama, podlivima, odbojka je pravi sport za dame, nema kontakta, a izazov je vrhunski - uz osmeh dodaje mama košarkašica.

MESO SVAKODNEVNO NA MENIJU



 Kao i većina svojih vršnjaka, Milica obožava voće i slatkiše, ali je veliki istrbljivač mesa u svim mogućim varijantama proverene mamine, ali baba Mirjanine, na prvom mestu, kuhinje. 

Petnaestogodišnja odbojkaška gracija iz Zrenjanina, sa klečanskim genom za uspeh, jer tata Vladimir je iz Kleka, najolimpijskijeg sela na svetu, ove sezone nastupa za  seniorsku ekipu ŽOK Klek, kao i za kadetski i juniorski tim, uz snove da se jednoga dana, kao standardna seniorska reprezentativka Srbije, oproba u najačim ligama Evrope, Italiji, Turskoj, pa i svetskim, u Japanu, Brazilu, Kubi...

Nigde ne žurim, idem korak po korak, lepo mi je u rodnom Zrenjaninu, uz podršku familije i ljudi koje volim i do kojih mi je stalo - poručuje Milica, učenica prvog razreda Zrenjaninske gimnazije, uz veliku zahvalnost svojim profesorima i direktoru, koji joj uz maksimalno razumevanje, uvek izlaze u susret.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17