• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2022

10:59

UKRAJINSKA PLIVAČICA GAZILA RUSKU ZASTAVU! Rusi u šoku: Ovo je odvratno! (FOTO)

AP/Photo

Ostali sportovi

UKRAJINSKA PLIVAČICA GAZILA RUSKU ZASTAVU! Rusi u šoku: Ovo je odvratno! (FOTO)

Podeli vest

Ukrajinska plivačica Viktorija Solnceva, sada Viktorija Zejnep Guneš, podigla je prašinu pošto je na Instagramu objavila fotografiju kako gazi zaustavu Rusije

Viktorija je ranije plivala za Ukrajinu, ali je onda 2014. godine pobegla od rata i našla utočište u Turskoj.

Ona je pre osam godina bila na Krimu kada su nemiri počeli. Bila je na trening kampu na Jalti, a posle operacije ruske vojske na Krimu plivačica je sa porodicom pobegne iz Ukrajine u Tursku. 

- Bili smo na Jalti kada su Rusi došli i jako smo se uplašili. Odmah smo se vratili u Poltavu, gde smo živeli i spakovali smo stvari. Preko Kijeva smo došli u Istanbul, sve se to desilo za tri dana. A kasnije smo saznali i da je bazen u kom sam plivala u Kijevu bio radioaktivan - otkrila je Viktorija. 

Skandal je napravila kada je kada je na Instagramu postavila fotografiju kako gazi rusku zastavu.A sada se tim povodom oglasila i Rusija, odnosno  ministar za sport Dmitri Švišev koji je apelovao na FINA reaguje i kazni sada tursku plivačicu zbog ovakvog gesta. 

Foto: Instagram

 

- Ovo je  odvratno. Želeo bih da verujem da će Međunarodna plivačka federacija, ali i ostale relevantne organizacije, kazniti sportistkinju za ovakvo ponašanje. Naši sportisti su kažnjeni za svoje stavove, a ovde imamo pravi izliv nacionalizma prema jednoj državi. Ovakve provokacije morale bi da budu kažnjavane bez obzira na to kojoj su državi upućene i koju zemlju predstavlja sportista koji ih čini. Mislim da bi naš savez morao da se obrati FINA sa zahtevom da se ovaj slučaj detaljno istraži - rekao je Šviščev. 

Na Svetskom prvenstvu za juniore 2015. godine u Singapuru je osvojila četiri zlata, ali pod novim imenom i pod zastavom Turske.Ukrajinu ipak nije zaboravila, pa se 23-godišnja evropska šampionka na 400 metara mešovito više puta oglašavala o ratu u Ukrajini.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

ZAŠTO CEO SVET SA ĆUTNJOM A PO MENI ODOBRAVANJEM POSMATRA OVAKO PONAŠANJE UKRAJINSKIH SPORTISTA? RUSKI SPORTISTI SU SATANIZOVANI NI KRIVI NI DUŽNI, IZBAČENI IZ SVIH TAKMIČENJA, A NI JEDAN NIJE NIŠTA RUŽNO REKAO PROTIV UKRAJINE I SVI SU ZA MIR. SA DRUGE STRANE UKRAJINSKI NASTUPAJU SA TOLIKO MRŽNJE I NACIONALIZMA DA JE TO NEČUVENO.

može onako može ovako

pre 2 godine

dok joj narod gine ona djipa Znači da ipak u ratu može i normalno da se živi. Kakav je to rat ? Jedni ginu drugi se takmiče . Plivaju od ojeda za svojim narodom. Zasto onda svi ne plivaju umesto što ginu ? Jesi li i naši plivali 1999?Nisu plivali su oni što su bacali bombe .Zašto sad ne plivaju oni drugi kao što su onda? Koji treba da plivaju a koji da mole B za život ? Nije važno šta je važno je KO JE.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17