• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

24.09.2019

13:23

TITULA ĆE BITI NAŠA! Vučelić optimista posle pobede u 161. "večitom" derbiju!

Partizan

TITULA ĆE BITI NAŠA! Vučelić optimista posle pobede u 161. "večitom" derbiju!

Podeli vest

Partizan sad ide na titulu prvaka Srbije, dovoljno smo kvalitetni da skinemo Crvenu zvezdu s trona, poručuje za Informer predsednik kluba iz Humske Milorad Vučelić

Crno-beli su u nedelju uveče savladali Zvezdu 2:0 (0:0) u 161. večitom derbiju i prišli im na samo bod zaostatka u trci za titulu šampiona Srbije.

Golove za tim Save Miloševića dali su Sejduba Suma u 83. i Zoran Tošić u 92. minutu. Bio je to prvi poraz Zvezde u prvenstvu Srbije ove sezone.

Večni rivalitet

Foto: Starsportphoto

Ivica Iliev

Ilievu sam uvek verovao za Sumu


Vučelić kaže da ga posebno raduje činjenica da je junak derbija bio dugo osporavani Sejduba Suma, najskuplji igrač u istoriji Partizana.
- Suma je s novim stručnim štabom pokazao da je veliki igrač. Nije bio dobar samo u ovoj utakmici, već i u evropskim. On prošle sezone u Makabiju praktično nije ni igrao. Posebno mi je drago zbog Ivice Ilieva, koji je pretrpeo najviše uvreda i napada, ali sam mu uvek verovao da radi odličan posao - kaže Vučelić.

Zbog svega toga, predsednik Partizana Milorad Vučelić smatra da njegov klub može da osvoji prvu titulu od 2017. godine.

- Prvenstvo je dugo, ali Partizan uvek mora da ide na titulu. Sada imamo šansu da se domognemo trofeja. To nam je plan, pokazali smo da možemo i da smo konkurentni u borbi s našim velikim sportskim rivalom Crvenom zvezdom. Naš rivalitet će trajati zauvek, samo da ostane u fer i sportskim okvirima - poručuje Vučelić.

Predsednik osvajača Kupa Srbije smatra da je sudija Srđan Jovanović ispravno postupio kada je poništio pogodak Nemanje Milunovića u drugom poluvremenu. Prethodno se u Partizanovom petercu dogodio duel između Žandera Santane i Vladimira Stojkovića, koji je arbitar iz Beograda okarakterisao kao prekršaj nad golmanom crno-belih.

(VIDEO) HAOS - MILETIĆ LUPIO ŠAMAR BORJANU, PA NASRNUO NA PANKOVA! Tuča na derbiju koja vam je promakla


NAVIJAČI BESNI ZBOG DERBIJA, PREKIPELO IM! "Delije" poslale oštru poruku upravi Zvezde

 


- Suđenje je bilo pošteno i fer. Niko nije bio favorizovan. Postoje stručna pravila koja nisu nova i kažu da je golman privilegovan kada je u petercu s obe ruke na lopti. Sve što ga remeti u tom trenutku je faul. Čudni su ti prigovori iz Zvezde, potpuno su neopravdani. Ipak, u tom natezanju ne bih da učestvujem. Partizan je bio superioran, razlika je dva gola, imali smo šanse preko Sadika i Asana i mogli smo da slavimo i ubedljivije - dodaje Vučelić.

Neće da se svađa

Čudni su prigovori iz Zvezde na račun sudije, potpuno su neopravdani. Ipak, u tom natezanju ne bih da učestvujem
Milorad Vučelić

 

Prvi čovek ekipe iz Humske posebno je zadovoljan načinom na koji su igrači došli do trijumfa nad šampionom države. Posebno ističe činjenicu da ekipa Vladana Milojevića nije uputila nijedan šut u okvir gola Vladimira Stojkovića.

- Pored rezultata, o odnosu snaga govore i statistički pokazatelji o šutevima na gol. Čak ovog puta nismo promašivali veliki broj šansi, iskoristili smo prilike kakve stvaramo od početka sezone. Dovoljno govori činjenica da neki izveštači nisu ocenili našeg golmana Vladimira Stojkovića. Dobro je što su ga neki nakon trijumfa okarakterisali kao neradnika - našalio se Vučelić.

 

 

Lek za tugu

On ističe da ga je mnogo pogodio remi s AZ Alkmarom u Ligi Evrope, ali da je sve nadoknadila pobeda nad Zvezdom.

- Mnogo sam bio utučen nakon remija s Holanđanima. Pobeda nad Zvezdom je lek za moju tugu. Vidim i da su navijači pre neki dan bili nezadovoljni i da su skandirali sve najgore posle 2:2. To je u neku ruku i dobro. Ako posmatraju remi kao neuspeh, to je znak da smo na pravom putu. Nema opuštanja, sve ovo će pasti u vodu ako ne pobedimo Javor u sredu, pa Radnički za vikend - zaključuje Vučelić.

Bonus video

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija