• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2019

21:57

DRŽAVO, NE DAJ NI EVRO ZVEZDI I PARTIZANU! Savo Milošević apelovao da se ne pomaže srpskim klubovima!

Partizan

DRŽAVO, NE DAJ NI EVRO ZVEZDI I PARTIZANU! Savo Milošević apelovao da se ne pomaže srpskim klubovima!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler i aktuelni trener FK Partizan Savo Milošević apelovao je na državne organe da u budućnosti ne daju ni dinar crno-belima, kao ni njihovom večitom rivalu Crvenoj zvezdi

Milošević je na tribini održanoj na Pravnom fakultatu pod nazivom "Pravni položaj profesionalnih fudbalera" osvrnuo na pomoć države klubovima u Srbiji ističući da bi bilo bolje da je nema.

Slažem se da država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi! Evo, ja sam trener Partizana i kažem - ne treba mi nijedan evro od države. Nijedan! Niti smo ga dobili od marta kad sam ušao u klub, niti treba da ga dobijemo - rekao je Milošević na Pravnom fakultetu.

Bivši reprezentativac naše zemlje je zatim rekao da je bolje da se broj klubova u Srbiji prepolovi nego da se živi u nezdravoj atmosferi.

- Država treba da pomaže u edukaciji i infrastrukturi. Ko ne može sebi da obezbedi za egzistenciju, ne treba da postoji. Ako nismo u stanju da imamo 2.400 klubova, koliko ih je trenutno registrovano u Srbiji, imaćemo 1.200, ali zdravih 1.200 klubova - pojasnio je Milošević.

On je podsetio da država Srbija ima više koristi od klubova nego štete.

U ovom momentu država Srbija ima više koristi od fudbala nego što ima štete. Zapamtite to! Nijedan klub, nijedan igrač, nijedan čovek koji je zaposlen u klubu nije oslobođen poreza. Nemamo nikakve prinadležnosti, sve poreze, dažbine i takse fudbal plaća. Lažu vas kad kažu drugačije - rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, pomoć klubovima često dolazi iz ličnih interesa.

Ako mi kažete da je pomoć fudbalu što neki predsednik opštine ili lokalni funkcioner da klubu 100.000, a taj tim „slučajno“ vodi njegov brat ili prijatelj... I to je pomoć fudbalu od države? Ma, to je zloupotreba fudbala u političke svrhe - rekao je Milošević.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sudija

pre 4 godine

G-din Savo svaki treći dan daje malo "neoprezne" izjave a sledeća tri dana ih popravlja...

Amater

pre 4 godine

DOK SU PARTIZAN I ZVEZDA ZIVELI NA GRBACI DRZAVE OSTALI KLUBOVI SU PROPALI ZBOG NJIH.SADA DRZAVA TREBA DA POMOGNE MANJE KLUBOVE DA BI SE DOBIO KVALITET LIGE.

moma52

pre 4 godine

Privatizacija,ako nema zainteresovanih,gašenje. Svuda u okruženju i svetu,veliki sponzori su pokrovitelji i naslovni sponzori liga,a kada bi bilo tako kod nas,svi klubovi bi dobili isto (naravno ne 16 učesnika u "super" ligi) i imali isti start i plaćene troškove takmičenja,a plate se moraju zaraditi,ako ne može,onda prelazak na amaterski sistem. Deset klubova u najvišem rangu i četvorokružni sistem u kome bi svi imali isti broj gostovanaja i domaćinstava.Ovo danas je lakrdija od SLS,ko li je nazva super ligom,verovatno su super jedino ,nameštaljke.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17