• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2021

16:26

ZALJUBIO SAM SE U PARTIZAN! Lovernj OBOŽAVA Grobare i Vujoševića! Otkrio ko ga je preporučio crno-belima!

Partizan

ZALJUBIO SAM SE U PARTIZAN! Lovernj OBOŽAVA Grobare i Vujoševića! Otkrio ko ga je preporučio crno-belima!

Podeli vest

Mnogo stranaca prošlo je kroz beogradski Partizan, većina njih ostavila je dubok trag na navijače, ali i rezultate klubova, ali utisak je da mesto najvoljenijeg ikada pripada Žofriju Lovernju

Dešavalo se da se navijači vežu za igrače, ali dodatnu lepotu celom odnosu Lovernja, Partizana i Grobara daje oduševljenje Francuza zbog svega što je doživeo u Beogradu za dve godine koliko je branio crno-bele boje. 

Lovernj je svoj put ka zvezdama počeo baš u Partizanu, što je zacrtao sebi i dve godine ranije kada je sa Leom Vestermanom u Parizu gledao fajnal-for Evrolige priznao je on za "Delfi". Lovernja je zainteresovao Partizan, te je sa kasnijim saigračem gledao snimke i oduševio se navijačima. 

- Išli smo na fajnal-for koji se igrao u Parizu, a na kojem je učestvovao i Partizan. Oduševili smo se tim mladim igračima, pa smo odlučili da na Jutjubu pogledamo neke klipove navijača i šalili smo se da ćemo jednog dana igrati za taj klub. To je zaista bila šala, nisam nikako video mogućnost da tamo nastavim karijeru. Dve godine kasnije smo zajedno stigli u Beograd. To je stvarno bilo ludo - počeo je Lovernj svoj razgovor za "Delfi". 

Foto: Starsportphoto

Od perioda kada je Lovernj igrao u Srbiji mnogo toga se pormenilo. Sve češće se priča o tome da mlad igrač nema prostora da se dokaže. Snažni francuski centar nije dobio priliku u Šalonu gde je i počeo karijeru, te je kao mlad morao da napusti grad i državu. 

- U Šalonu nisam dobio pravu priliku i zbog toga verujem da su Litvanija i Srbija posebne. Način na koji se igrači razvijaju u ovim zemljama je drugačiji. U Francuskoj imamo veliki broj košarkaša, ali tek nekolicina napravi uspešne karijere. Verujem da to može biti bolje, ali u mom slučaju, iskreno, nije bilo dobro. Odlučio sam da napustim domovinu, nije bilo lako, ali je ispalo odlično - dodao je Francuz. 

Iz Šalona Lovernj je otišao u Valensiju, ali u Španiji nije zaslužio produžetak saradnje. Usledio je poziv Partizana koji centar nije mogao da odbije. Veliku ulogu u celom poslu imao je baš Leo Vesterman koji je u to vreme već igrao za crno-bele.

Foto: Starsportphoto©

- Raspitivali su se kod Lea o meni. Otkrio mi je da je počeo da priča o mojim košarkaškim kvalitetima, ali da je Vujošević želeo da čuje kakva sam osoba pre svega. Govorio je da ga ne brine moja košarkaška strana, jer sam mlad i da ću imati prostora za napredak, ali je hteo da zna više o meni. Na kraju sam otišao tamo i dopao mu se - istakao je Lovernj. 

U Srbiji Lovernj se osećao kao zvezda. 

- Priznajem. Tamo je strast neverovatna i ne možete je objasniti. Imao sam 19 godina i dolazio sam iz zemlje u kojoj niko ne mari za košarku, ni za mene. Kada sam konačno počeo da igram, ljudi su me prepoznavali gde god da sam bio. Nije mi bilo lako kada sam otišao iz Partizana, jer se nisam osećao isto. Potpuno je drugačije i verujem da je veliki broj igrača proživljavao isto. Za mladog igrača nije lako da kontroliše sve. Vujošević je imao čudne metode. Tražio je ključeve od stana igračima, jer je hteo da proveri da li spavaju ili izlaze u provod. Ali mislim da je bio u pravu. U tim godinama vrlo lako možete da se izgubite. 

Partizan je u to vreme imao moćan tim, a većina tih igrača danas spadaju u vrhunske na svojim pozicijama u Evroligi. 

Foto: Starsportphoto

- Kad pomislite da smo imali Lea, Dragana Milosavljevića, koji je uprkos povredama sjajan igrač, kao i Lučića, jednako sjajnog, vidite kako igra ove sezone, zatim Davisa Bertansa, Pavlovića, koji se vratio iz NBA da zaigra za Partizan i ostvari san, Milutinova, Nemanju Gordića, Gagića, koji je sad u Lijetkabelisu... U to vreme nismo bili svesni koliko ćemo postati dobri, nedostajalo nam je iskustva, ali kada pogledate iz današnje perspektive, to je neverovatno - kazao je košarkaš Žalgirisa.

Lovernj je postao prvi stranac kapiten u Partizanu, a crno-bele boje zauvek će nositi u srcu. Iz tog razloga Francuz je na ruci istetovirao grb Partizana. 

- Uvek ću se sećati i biti zahvalan za sve što mi je dao. Bio sam na pragu druge lige u Francuskoj, do kraja godine sam bio draftovan, deo državnog tima, igrao sam 35 minuta po utakmici u Evroligi sa Partizanom, sledeće sezone sam postao i kapiten. Neverovatno je šta su učinili za mene - podvukao je Žofri Lovernj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
peralozac

pre 3 godine

Dolazi na treća utakmica, no problemo, izgubićemo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17