• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

19:34 >> 22:56

PARNI VALJAK SAMLEO I ANORTOZIS! Rapsodija PARTIZANA na Kipru! Brine povreda RIKARDA! /VIDEO/

fkpartizan.rs

Partizan

PARNI VALJAK SAMLEO I ANORTOZIS! Rapsodija PARTIZANA na Kipru! Brine povreda RIKARDA! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis sa 2:0 (1:0) u prvom kolu grupne faze Lige konferencija

Uhvatio je Parni valjak zalet na startu nove sezone, a broj žrtava koje je samlela četa Aleksandra Stanojevića iz nedelje u nedelju je sve veći! Crno-beli su večeras na Kipru demonstrirali silu i razbili tamošnjeg osvajača Kupa Anortozis sa 2:0 (1:0). 

Pribojavali su se crno-beli da bi gostovanje na Kipru mogla da bude prava "mina" i eventualno mesto neuspeha u grupnoj fazi Lige konferencija, ali se čini da je Partizan uspešno prebrodio najteže gostovanje u grupi i pobedom se vratio na međunarodnu scenu. 

Foto: fkpartizan.rs

Cilj je pre meča bio remi, ali je Partizan tokom svih 90 minuta pokazao razliku u klasi i na rodost pedesetak navijača na "GSP" stadionu bez prviše problema savladali Anortozis. Bili su crno-beli sigurni od samog starta, uz mali pad koncentracije na startu drugog poluvremena. 

Tokom leta je bilo toliko govora o pojačanjima crno-belih, a nakon gostovanja na Kipru više nema dileme da su Ivica Iliev i Aleksandar Stanojević svako uboli! Strelci u pobedi protiv Anortozisa bili su Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš, dvojica stranaca koji su u prethodnom prelaznom roku zadužili crno-beli dres. 

Foto: fkpartizan.rs

Nervozno su obe ekipe otvorile meč, ali se Partizan bolje snašao u uvodnim minutima. Imao je Aleksandar Miljković dve velike šanse, potom je pretio i Šćekić, ali je golman domaćina Loria bio nerešiva engima za crno-bele. 

Taman kada je Anortozis počeo da se otvara stigla je kazna! Sevnula je kontra Partizana, Rikardo Gomeš je uposlio Lazara Markovića. Ponovo je Loria bio na visini zadatka, ali nije uspeo da uhvati loptu već je odbio na nogu Kvinsiju Menigu koji lako pogađa nebranjeni deo mreže. 

Anortozis je bolje otvorio drugo poluvreme, srpski internacionalac Deletić je ozbiljno zapretio Popoviću u 63. minutu, ali je golman Partizana sjajno reagovao. Ubrzo je stigla kazna za kiparski tim, a sve u režiji Rikarda Gomeša. Napadač crno-belih je primio loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo se i pocepao mrežu domaćina za konačnih 2:0!

Nažalost, u finišu meča Rikardo Gomeš izašao je sa terena zbog povrede i nema sumnje da će glavni zadatak medicinskog tima biti da spremi napadača Partizana za predstojeći večiti derbi. 

ANORTOZIS - PARTIZAN  0:2 (0:1)

Strelac: Menig 42, Gomeš 68
GSP stadion, Nikozija    Sudija: Peter Kjasgard, Danska

Anortozis: Loria - Korea, Arajuri, Risvanis - Hušbauer, Popović, Artimatas, Koreira - Kristodopulos, Rusias, Varda
Trener: Temuri Ketsbaja

Partizan: Popović - Miljković, Saničanin, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Menig - Rikardo 
Trener: Aleksandar Stanojević 

Tok meča: 

Drugo poluvreme

90. minut - KRAJ!

87. minut - Obrukao se pošteno Miloš Jojić... Nikola Terzić je sjajno prošao po desnoj strani, poslao loptu na peterac, ali je popularni "Zeka" šutirao pored gola!

83. minut - Velika šansa za Kiprane, uspeva Popović još jednom sjajno da reaguje!

80. minut - Totalna uspavanka u drugom poluvremenu! Partizan vešto čuva prednost.

75. minut - Bez dešavanja nakon drugog gola Rikarda Gomeša! Partizan diktira tempo, Kiprani teško dolaze do lopte i čini se da je sve gotovo na GSP stadionu. 

70. minut - Mogao je Partizan sada preko Gomeša da reši pitanje pobednika, na loptu je nakon njegovog pormašaja naleteo i Jojić, ali ostaje 0:2!

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Kakva bomba Rikarda Gomeša i to iz okreta - 0:2!

66. minut - Ponovo dobra prilika za Anortozis nakon dobrog pasa Artimatasa, ali se vratio Miljković i zaustavio napad Kiprana.

63. minut - POPOVIĆ! Fantastična odbran Partizanovog golmana, sada je skinuo zicer Deletiću posle velike greške Siniše Saničanina. 

62. minut - Nova kontra Partizana i novi promašaj Lazara Markovića! Fali kapitenu srpskog tima samo završica, ostaje 0:1!

58. minut - Totalna ofanziva Anortozisa na startu drugog poluvremena! Ne uspeva Partizan da se oslobodi pritiska domaćina, ali Kiprani još uvek nisu pronašli ruku u odbrani crno-belih. 

55. minut - Drugi pokušaj Anortozisa i šut u okvir gola Aleksandra Popovića, pokušao je Denis Popović sa ivice kaznenog prostora, ali je lako to zaustavio golman crno-belih. 

52. minut - Velika šansa za Rikarda, Natho je napokon napravio neki konrektan potez i proigrao svog napadača, ali je lopta otišla daleko preko gola!

Foto: Starsportphoto

49. minut - Ozbiljno se zakuvalno na startu drugog poluvremena, glavni arbitar Peter Kjesgard izgubio je konce, prvo je Varda tražio prekršaj, potom i Natho, a na kraju je Saša Zdjelar ni kriv ni dužan dobio žuti karton. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

47. minut - Imao je Anortozis šansu u finišu prvog dela meča. Anderson Koreira je dobro prošao po desnom boku, ali je Šćekić uspeo da raščisti. 

45. minut - Igraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu! 

42. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Partizan posle savršene kontre, a strelac je Kvinsi Menig! I sa povređenom nogom Rikardo Gomeš je sjajno povukao loptu sa protivničke polovine, dobro proigrao Markovića. Ponovo je Lorija zaustavio šut Partizanovog kapitena, ali je na nju naleteo Menig - 0:1!

39. minut - Glavobolja za klupu Partizana! Pao je Rikardo Gomeš nakon duela sa Arajurijem, odmah je uletela lekarska ekipa, ali se čini se da napadač crno-belih moći da nastavi susret.

36. minut - Još jedna "mrtva" šansa za crno-bele posle kornera! Pokušao je Aleksandar Šćekić, ali je Lorija još jednom savršeno intervenisao, ovoga puta mu je pomogla i stativa - 0:0!

Foto: Starsportphoto

33. minut - Ponovo je Šćekić zakasnio sa reakcijom, napravio još jedan oštar faul i ovog puta nije bilo popusta - žuti karton.

28. minut - Nakon furioznih dvadesetak minuta u prvom poluvremenu, ritam meča značajno je opao. Partizan je preuzeo inicijativu na sredini terena, ali se Kiprani još uvek sjajno branie - 0:0!

23. minut - Beležimo novi pokušaj crno-belih, ponovo je šutirao Lazar Marković, ovoga puta lopta je otišla daleko preko gola. 

19. minut - Sevnula je kontra Partizana nakon kornera koji je imao Anortozis. Rikardo i Marković su kombinovali, kapiten crno-belih je otišao previše iskosa, bio je to lak plen za Loriju.

15. minut - ŠANSA! Najbolja prilika na meču, ponovo je u dobroj situaciji bio Aleksandar Miljković. Uspeo je Aleksandar Šćekić da se zagradi i prosledi loptu do Miljkovića na bok, ali je Lorija sjajno reagovao i zaustavio šut Partizanovog beka - 0:0!

Foto: Starsportphoto

12. minut - Velika šansa za Anortozis, pokušao je Lazaros Kristodolopulos sa dvadesetak metara, lelujala je lopta u vazduhu. Ipak, uspeo je Aleksandar Popović da se izbori sa njom i sačuva svoju mrežu. 

9. minut - Pokazao je Kvinsi Menig da će biti ozbiljno pojačanje već u prvom kontaktu sa loptom. Nije petljao Holanđanin, poslao je loptu iz prve do Miljkovića, ali je bek Partizana jako loše šutirao, bez promene rezultata. 

6. minut - Prva konkretna akcija Partizana išla je Rikarda Gomeša. Sjajno je ofanzivac crno-belih prošao po strani, pokušao da uposli Lazara Markovića, uspela je odbrana Anortozisa da raščisti - 0:0.

4. minut - Ima domaći tim inicijativu na startu meča, ali Partizan za sada kontroliše situaciju na sredini terena. Dobro su crno-beli zatvorili Vardu i Rusiasa. 

1. minut - Utakmica je počela!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze Lige konferencija između kiparskog Anortozisa i beogradskog Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59