• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2019

11:50

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI KRALJ MELBURNA! Osvojio REKORDNI SEDMI TROFEJ, a od Nadala ostali samo dugmići!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI KRALJ MELBURNA! Osvojio REKORDNI SEDMI TROFEJ, a od Nadala ostali samo dugmići!

Podeli vest

Novak Đoković je novi šampion Australijan opena, u finalu prvog grend slema u sezoni pregazio je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2, 6:3, posle samo dva sata i četiri minuta igre

Ušao je srpski as u istoriju "belog sporta", prvi je teniser sa sedam trofeja osvojenih na Australijan openu. Sada je ispred Roja Emersona i Rodžera Federera! Novaku je ovo 15. grend slem, 28. pobeda nad Nadalom, a 73. titula u karijeri. 

Novak je odigrao savršen meč i bukvalno rasturio Nadala, kome ništa nije polazilo za rukom. Odigrao je Španac najgori meč u Melburnu, nije čak bio ni blizu da pripreti prvom teniseru sveta.  Napravio je čak 27 neiznuđenih grešaka i imao samo, samo jednu brejk šansu!

Služili su Novaka od starta servis, forhend, bekhend, plesao je po terenu prvi teniser sveta. Ne čudi što je izgubio samo jedan poen na svoj servis tek u devetom gemu prvog seta, a Rafu stavljao na muke skoro pri svakom njegovom servis gemu. Brejk je Nole napravio u drugom gemu, poveo 4:1, imao još jednu šansu za brejk, ali na kraju uzeo set sa rutinskih 6:3. 

Rafa je nastavio da srlja iz greške u grešku. Posustao je na svoj servis već u petom gemu, Nole je vezao dva brejka i posle 77 minuta igre imao dva seta prednosti. Ništa krucijalno što se tiče odnosa snaga na terenu nije se promenilo ni tokom trećeg seta. Prvi teniser sveta nastavio je da gazi Španac i na kraju ga zgazio sa 3:0 posle dva sata i 4 minuta igre.

 

 

 

Foto: reuters

TOK MEČA

Treći set

GEM, SET I MEČ! Pobednik je Novak Đoković!

Morao je da se dogodi mali pad u igru Novaka. I ovaj njegov gem igrao se na razliku, na kraju naravno osvaja Đokovića i vodi 5:3. Na gem je Novak od rekorda i istorije! 

Još jedan lak gem za Rafu koji smanjuje prednost prvog tenisera sveta na 4:3. Ali, Đoković i dalje ima brejk prednosti.

Do prve brejk šanse u meču Rafa je došao u trećem setu. Ali, ne da prvi teniser sveta Rafi da mu pokvari skoro savršenu statistiku. Potvrđuje brejk fanstastični Nole i vodi 4:2.

 

 

Ne odustaje Nadal, neće se on lako predati, dolazi do lakog gema, izgubio je samo jedan poen i smanjio rezultat - 3:2.

Novak nastavlja da pleše po teren. Bekhend vinerom potvrđuje gem i prednost brejka - 3:1. Rafa inače ima 25 neiznuđenih greški, Nole samo 4!

Breeeeejk! Nole odmah na početku trećeg seta uzima Rafi servis gem, realizovao je drugu brejk loptu i vodi 2:1.

Naravno, Srbin opet osvaja gem bez izgubljenog poena i vraća rezultatski egal - 1:1.

Treći set počeo je nadmudrivanjem na mreži i obojica su dobila po poen. Đoković je mogao da pripreti, ipak Nadal bez poteškoća dolazi do gema.

Rafa je nakon završeka drugog seta otišao do svlačionice, dok ga je Novak mirno čekao da se vrati.

 

Drugi set

Još jedan gem Đokovića sa nulom. Dobija gem, potvrđuje brejk i set sa 6:2!

Ovako Stefan i Tara gledaju tatu kako razbija Nadala.

 

 

Šeta Novak Rafu po terenu. Neverovatno je sa kojom lakoćom srpski as osvaja neke poene protiv Španca koji je definitivno ustao na levu nogu. Ništa mu ne ide. Perfektnim forhendom Nole dolazi do nove brejk šanse. Idemoooo! Nole vodi 5:2.

Odjekuje: Srbija, Srbija "Rod Lejver arenom"!

Prvi put u meču na Novakov servis igralo se na razliku, gem je trajao sedam minuta. Ali sjajan forhend viner Novaka za 40:30. Nadal je potom iskoristio jednu kraću loptu u svom stilu za novi egal - 40:40. Ali, ne da Đoković brejk šansu rivalu, Rafa šalje loptu u aut  a Novak konačno potvđuje gem i prednost brejka. Vodi 4:2.

Srlja Rafa iz greške u grešku, a nakon 17. u meču Novak je poveo 0:30. Prvim asom smanjuje na 15:30, ali onda šalje lopticu u mrežu posle odličnog riterna Novaka, Srbin dobija dve brejk šanse. Odmah koristi prvu doduše uz mnogo sreće na mreži za vođstvo 3:2.

Napada Nadal servis Đokovića ili barem pokušava. Greši, šalje loptice u aut, pa Srbin samouvereno osvaja gem za 2:2.

Promenom ritma je Nadal pokušao da dođe do poena, bio na lopti, ali pogrešio, pa je Novak poveo 15:30. Španac je potom rizikovao, pogodio liniju za egal - 30:30. U narednom poenu proklizao je Nole, nije uspeo da stigne do lopte i Nadal dobija gem, vodi 2:1. Još nema brejka!

Novak nastavlja servisima da razbija drugog tenisera sveta. Nema rešenje Rafa, pa srpski as opet sa nulom dobija gemi izjednačuje rezultat na 1:1

Prvi put Nadal ima prednost u odnosu na prvog nosica. Osvaja svoj servis gem Španac i vodi u drugom setu 1:0.

 

 

 - Nadal je izgubio prvi set na Otvorenom prvenstvu Australije ove sezone!

Foto: reuters

 

Prvi set

Novak na prvi servis u prvom setu imao je 100 odsto uspešnosti (15/15), na drugi 83 odsto (5/6), 12 vinera u odnosu na Nadalovih šest i samo tri neiznuđene greške, a Španac ima 11.

Nadal je tek u devetom gemu uzeo prvi poen na Đokovićev servis. Ali, prvi teniser sveta ekspresno preokreće. Sa dva vinera postavlja stvari na mesto, dobija i najdužu razmenu od 21 udarca i osvaja set sa 6:3 posle 36 minuta igre.

Prvi put u setu Nadal osvaja svoj servis gem bez mnogo borbe, nije morao da spasava brejk, nije se igralo na razliku. I on sa nulom dobija jedan gem i smanjuje na 5:3. Novak servira za set!

Pored servisa, odlično forhend služi Đokovića, koji nastavlja da dominira. Opet osvaja gem bez izgubljenog poena. Rafa kao da se ne trudi da napadne Novakov servis. Vodi Đoković 5:2. 

 

 

Rasplamsala se borba, i Nadal je počeo bolje da servisa. Novak je dobio sjajan poen bekhend dijagonalom za 30:30, ali je propustio priliku da stigne do brejk šanse. Nadal upisuje svoj drugi gem u setu i smanjuje na 4:2.

Čuva Đoković prednost brejka, što je još važnije dominira, opet dobija gem bez izgubljenog poena. Đoković još nije izgubio poen na svoj servis gem.  Ima četiri asa, devet vinera, vodi 4:1.

 

 

Još jedan loš gem Nadala, koji na kraju ipak osvaja i smanjuje rezultat na 3:1. Šteta za Novaka, opet je imao brejk loptu, ali spasao se Španac.

Nadal ne liči na sebe. Prvi teniser sveta bez mnogo borbe osvaja drugu servis gem, opet bez gubitka poena i as udarcem na kraju dobija gem i potvrđuje prednost brejka za vođstvo od 3:0. Sjajnim servisima i forhendima dominira Nole.

Odmah je Novak napao Rafin servis, koji šalje lopticu u aut. Španac deluje malo nervozno posle 0:30 za Srbina na njegov servis. Ali, sjajnim servisom Rafa smanjuje na 15:30. Međutim, ne posustaje Nole, dolazi do vođstva 40:15 i dve brejk šanse.  Prvu koristi i vodi 2:0.

Savršen prvi gem srpskog tenisera, bez izgubljenog poena osvaja gem i šalje poruku rivalu.

Novak prvi servira!

Holivudska i australijska zvezda Erik Bana na tribinama "Rod Lejver arene".

Foto: reuters

Erik Bana

Trofej čeka Novaka!

Foto: reuters

Uslovi su praktično savršeni za igru,  temperatura je oko 25 stepena celzijusa u Melburnu. 

 

Čeka nas repriza najvećeg finaka ikada. Neka se istorija ponovi!

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Zemljani su napokon priznali, svemirci postoje. Hvala ti Novace za ove lepe trenutke koje si nam podario.

Moma

pre 5 godina

Naravno, sve čestitke našem Noletu. Ali kad bi se pitali ovi što protestuju po Srbiji, on bi morao da podnese ostavku! Šta ima stalno da pobeđuje???!!!

Aksman

pre 5 godina

Bravo Novace. Ne vidim zasto omalovazavate Nadala? Rafael je uvek bio korektan prema Djokovicu a vi, piskarala zarad veceg tiraza,, izmisljate nekakve bombaste naslove.

Dr Milanče Mitovski

pre 5 godina

Све честитке Нолету за освојени Аstralien Open рекордни седми пут у историји овог турнира. Желим му пуно здравља и веселе тренутке њему и породици. У очекивању само добре вести, ти No1e можеш и умеш. За ову победу и овај тешко достижан рекорд поклањам ти песму: СЕДМИ НОВАКОВ ТЕНИСКИ ПЛЕС Када игра наш Ноле његови противници рекете полажу доле и наши чују се повици. Ноле, Ноле наш бренд, прво сервис добро сине, па онда солидан бекхенд и деси се ето најзад винер. Следи један лош челенђ, лоптица није добро прошла, судија досуди тако ченђ, Нолету ипак срећа дошла. Ноле упути добар слајс, још како добар дроп шот. Вајда каже вери најс, а Јелени то је ђек пот. Pади на срећу бекхенд, весели се цео спортски свет. Први, други, шести гем, доби Ноле заслужено сет, Један „величанствени“ спин, Рафа закуца у ауту за трен. Тако је на крају Новак фин, заврши Аустралиан опен, испруженог на тепиху грин. Сет редом један, два...до три Надал и Ноле утрошише снагу, прође дoста времена, сата три и донесе нам свима славу драгу. Нолету и Рафи нама драге медаље и заслужене награде примише, а нада да Ноле ипак иде даље без сваке предрасуде мирише. Показало се да је Ноле први, смогне све неисцрпљене снаге, ривале своје немилосрдно мрви како би од нас добио осмехе драге. Дође неко ново време ето да су светски тенисери, и сам Новак мудро чек'о, да постану светски шмекери, а No1e за уживање време чека.

Koji dugmići

pre 5 godina

Koji dugmići su ostali? Dugmići su popucali i rasuli se, ko zna gde. Od Nadala su možda ostali, samo parčići gaća, koje uporno pokušava da izvuče. Žvaće bulja gaće.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17