• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2021

21:49

OPŠIRNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE! Novak otkrio hoće li mu ova povreda ostaviti posledice po karijeru /VIDEO/

Tenis

OPŠIRNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE! Novak otkrio hoće li mu ova povreda ostaviti posledice po karijeru /VIDEO/

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Miloša Raonića u osmini finala Australijan opena, a kasnije je održao opširnu konferenciju za novinare

Razumem da vas to zanima, ali ne bih dublje da ulazim u to šta je. Da, uradio sam snimak, sve, znam šta je, ali ne želim da pričam dok turnir traje. Nadam se da razumete to, ne želim da spekulišem mnogo oko toga - rekao je Đoković na početku konferencije za medije.

Nastavio je u dahu.

- Nije idealna situacija po mene. Imao sam i bolje dane od ovoga, pre Frica, protiv koga je počelo da me boli, od trećeg seta. Nisam znao par sati pre meča sa Raonićem da li ću uopšte igrati. Nisam udarao lopticu juče, svaki sat sam sam koristio da se oporavim i da dam sebi malo šanse da se vratim na teren, u čemu sam uspeo.

Novak je na terenu posle meča izjavio da bi odustao od turnira, da u pitanju nije Grend slem.

Rekao sam već, da sam na nekom drugom turniru, odustao bih, ali ovo je Grend slem, znači mi za karijeru, želim sve da učinim da se ovo kratko vreme oporavim. Pomaže mi kombinacija medikamenata, tretmana, a tu je naravno i moja tolerancija na bol, i prihvatanje ovog stanja. Nivo bola je bio podnošljiv, pa sam mogao da igram, osetio sam bol u nekim periodima meča. U nekim više, u neki manje.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Kao i pred meč sa Raonićem, Đoković neće trenirati ni do susreta sa Aleksanderom Zverevim u četvrtfinalu.

Sad imam oko 48 sati da se odmorim do sledećeg meča, što je dobra stvar kod Grend Slema. Oporavljaću se, neću trenirati, i nadati se da će stvari biti bolje. Moj tim mi je rekao da je ovo rizik što radim, takva je povreda, nepredvidiva je, ne zna se kad će se aktivirati, pri kom potezu, udarcu, jer u svakom daješ sve od sebe. Dok god sam na medikamentima, mogu da podnosim bolje, mada to može i da sakrije bol i napravi mi još veća oštećenja u tom delu.

Jedno od pitanja novinara je bilo i da li se štedi tokom igre zbog povrede, a li izbegava one najrizičnije pokrete, u ekstremnim situacijama.

- Teško je kalkulisati na terenu. Ne mogu da kažem u kom procentu je bilo loše ili bolje danas, ne znam, ali se nisam mnogo štedeo. Bilo je nekih udaraca, jakih, koje sam puštao, ali sam sve vreme bio u meču 100 posto, sve sam izvodio kao i inače, kad sam fit. Brza je podloga, kad igrate protiv nekoga poput Miloša, ili Zvereva, morate i da se molite da ćete čiati udarce - naveo je Nole.

Prisutne novinare je zanimalo da li povreda utiče na samopouzdanje.

Moram da prihvatim okolnosti i stanje u kojem se nalazim, da ću morati da se prilaođavam, i kako ću se pozicionirati na terenu naspram rivala i njegove igre. Protiv Saše će biti dugih razmena, zahtevno će biti, on se kreće dobro, sjajan je server, kompletan je igrač. Kao što sam rekao, gde će ići moje stanje od sada pa do prvog poena protiv Saše, je u božijim rukama. Nadam se samo da ide na bolje, ako bude i deset posto bolje nego danas, biće odlično. Očekujem tesnu borbu sa njim.

Nekada najbolja teniserka sveta Viktorija Azarenka je jednom prilikom izjavila da novinari ne bi trebalo da uopšte pitaju igrače o povredama, jer je to pitanje privatnosti, a srpski as ne krije da deli njeno mišljenje.

Razumem da mediji žele da spekulišu, da znaju šta je u pitanju, da obaveste javnost, navijače, sve koji prate aktuelnosti. Razumem obe strane, ali i slažem se sa tim (mišljenjem Azarenke), ne osećam se prijatno da pričam o tome, prepuštam to lekarskom timu da o tome prića, o tim detaljima, ako ima šta da se kaže. Ne želim da idem dublje o stanju u kom se nalazim - istakao je Đoković.

Foto: reuters

Novak Đoković

Prisutne je interesovalo da li je prvi reket sveta zabrinut za eventualne posledice po karijeru ukoliko mu se ova povreda pogorša

Pričao sam mnogo o tome sa mojim timom, i sa lekarskim timom AO. Svi su mi rekli da postoje male šanse da ću imati neke teže posledice i da me ovo neće izbaciti na duže vreme. Uvek postoji rizik da će se povreda pogoršati, ali mislim da neće toliko da mi ugrozi karijeru na duže vreme, možda samo neki turnir eventualno propustim.

Konačno, poslednje pitanje, i poslednji pokušaj upornih novinara: Da li biste rekli gde je povreda, gde je taj mišić koji vas boli?

Imam hanzaplast traku na abdominalnom mišiću, tu je očito povreda - nasmejao se Novak, opet ne otkrivajući detalje, pa je dodao, pojasnio da mu se bol stvara gotovo kod svakog pokreta. Ovo je sport gde dolazi do čestih rotacija, utiče ovaj bol na svaki udarac. Svaki put kada se protegnem da serviram, udarim neku bržu i dalju loptu osetim bol. Kad god hoću da dosegnem lopticu - zaključio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17