• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2021

23:32

ĐOKOVIĆ NIJE IGRAO 50 DANA, VRATIO SE I SRUŠIO FEDERERA! Ukrao mu je još jedan rekord

Tanjug/AP

Tenis

ĐOKOVIĆ NIJE IGRAO 50 DANA, VRATIO SE I SRUŠIO FEDERERA! Ukrao mu je još jedan rekord

Podeli vest

Prvi teniser sveta se vratio na teren posle skoro dva i po meseca, pobedio je Martona Fučoviča (2:1) na mastersu u Parizu, ali i oborio joiš jedan rekord Rodžera Federera

Bio je ovo prvi Novakov meč u singlu posle poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena, ujedno i četvrta pobeda protiv Fučoviča.

Srpskom asu je pobeda nad Mađarom Martonom Fučovičem bila 418. u karijeru sa prvog mesta. Novak Đoković sada ima jednu pobedu više od Švajcarca Rodžera Federera.  

Daleko iza su Džimi Konors sa 390, Ivan Lendl (366), Pit Sampras (322) i Rafael Nadal na tek 250.

 

 

Đoković ima šansu da popravi dodatno rekord, pošto ga u 3. kolu čeka pobednik francuskog duela Gael Monfis – Adrijan Manarino.

Takođe, Novak ima šansu u Parizu obezbedi prvo mesto na kraju sezone, pa bi tako sedmi put u karijeri završio godinu na tronu i bio bi jedini, nadmašio bi idola Pita Samprasa sa šest.

Pored toga, ako podigne trofej, to će mu biti 37 masters u karijeri, pa bi pretekao Rafaela Nadala sa kojim je trenutno izjednačen.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija