• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2022

16:55 >> 02:20

US OPEN, ČETVRTI DAN! GASKE IZBACIO KECMANOVIĆA! Alkaraz MAKSIMALNO, Čilić SIGURAN! Neviđena senzacija u Njujorku!

USA Today

Tenis

US OPEN, ČETVRTI DAN! GASKE IZBACIO KECMANOVIĆA! Alkaraz MAKSIMALNO, Čilić SIGURAN! Neviđena senzacija u Njujorku!

Podeli vest

U toku je četvrti takmičarski dan na US Openu.

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo njujojškog Gren Slema. Na tom putu eliminisao ga je Francuz Rišar Gaske sa 3:1 u setovima. 

Trostruka finalistkinja US Opena Viktorija Azarenka iz Belorusije izbacila je Ukrajinsku teniserku Martu Kostjuk, koja je posle meča napravila skandal odbojajući da pruži ruku pobednici. 

Favoriti poput Marina Čilića i Karlosa Alkaraza bili su sigurni, što se ne bi moglo reći za pobednika Sinsinatija Bornu Ćorića koji je izgubio od Džejsona Bruksbija, Amerikanca koji je izbacio našeg Dušana Lajovića. 

Danas se dogodila i neviđena senzacija na US Openu kakva se nije dogodila od1881. godine! Vu Jibing  je postao prvi Kinez koji se plasirao u treće kolo Ju-Es opena, a turnir se održava još od 1881. godine.

UŽIVO

Kecmanović - Gaske 1:3 (2:6. 4:6, 6:4, 4:6)

Šteta, Kecmanović je servirao za ostanak u meču, ali Francuz je napravio brejk, četvrti set dobio 6:4 i ukupno u setovima pobedio srpskog tenisera 3:1!

Velika borba u sedmom gemu, koji nažalost dobija Francuz i vodi 4:3.

Šteta. Uzvratio je Gaske ribrejkom. Neizvestan jebio gem, ali je tas ipak prevagnuo na stranu rivala 3:3.

Brejk! Novi brejk Kecmanovića! U petom gemu četvrtog seta srpski teniser oduzima servis rivalu. Potpuno je Miša izdominirao u ovom gemu.

Na početku četvrtog seta oba tenisera osvajaju gem na svoj servis.

Srpski teniser potvrđuje brejk i osvaja treći set! To, Miomire!

Evo ga! Novi brejk Kecmanovića, za 5:4 i servis za osvajanje trećeg seta!

Šteta! U osmom gemu treće deonice Gaske je vratio brejk i sada je 4:4.

Brejk za Kecmanovića u trećem setu! Slomio je konačno Francuza, a posle toga i potvrdio brejk! Miša vodi 3:1!

Nažalost, odmah je francuski teniser uzvratio i osvojio drugi set. Gaske vodi 2:0 (6:2, 6:4). Meč ulazi u treći set.

Foto: Tanjug

Miomir Kecmanović

Brejk Kecmanovića u pravom trenutku. Servirao je rival za osvajanje drugog seta, ali je srpski igrač posle nekoliko izjednačenja stigao do brejka i potpuno se vratio u set. Trenutno je 5:4 za Gaskea.

Na startu drugog seta Francuz u drugom gemu stiže do brejka i vodi 2:0.

23:59 - Gaske je razbio Kecmanovića na početku! Rezultat prvog seta 6:2. 

23:37 - Današnji dan na USOpenu je doneo senzaciju kakva se nije dogodila od 1881. godine!

Opširnije OVDE

23:35 - Počeo je meč Rišara Gaskea i Miomira Kecmanovića.    

23:33 - Garbina Muguruza savladala je Fruhvirtovu i plasirala se u treće kolo US opena. Isto je uradila i Aliz Korne, Juan, Ženg i Petra Kvitova koja je bez igre izbacila Kalinjinu. 

23:07 - U drugom kolu US opena Andrej Rubljov, Lorenco Museti i Kemron Nori zabeležili su rutinske pobede. 

22:31 - Andrej Rubljov sa 3:0 savladao je Kvona i plasirao se u treće kolo US Opena!

22:06 - Španac Karlos Alkaraz ipak je brejkom u finišu trećeg setaslomio Koriju i pobedio maksimalnim rezultatom 6:2, 6:1, 7:5. 

22:04 - Hrvatska teniserka Petra Martić plasirala se u treće kolo US opena posle velikog preokreta protiv četvrte teniserke sveta.

Martićeva je pobedila Špankinju Paolu Badosu sa 2-1 u setovima posle nešto više od dva sata borbe – 6:7(5), 6:1, 6:2.

21:59 - I Andrej Rubljov je ubedljiv protiv Son Vu Kvona. Prva dva seta dobio je 6:3, 6:0, a u trećem setu, rezultat je 3:2 za ruskog tenisera, koji je na servisu.

21:30 - Karlos Alkaraz u ovim trenucima igra Federika Korije i posle ubedljivo dobijena dva seta 6:2, 6:1, treći je neizvestan. Trenutno je 5:5.

20:51 - Marta Kostjuk poražena je u drugom kolu US Opena od Vitkrije Azarenke  6:2, 6:3 , a nakon meča napravila je veliki skandal. Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u 3. kolo US Opena. Pobedila je Martu Kostjuk rezultatom 2:0 a nakon meča poražena teniserka iz Ukrajine napravila je nesportski potez! Umesto rukovanja na mreži, kao što je to uvek bio slučaj, Kostjukova nije želela to da učini, a umesto toga pružila je reket kako bi se na taj način pozdravila sa Azarenkom. Opširnije o ovoj vesti pročitajte OVDE!

 

 

20:48 - Iga Švjontek savladala je Sloun Stivens sa 2:0 i plasirala se u treće kolo US opena. 

Foto: USA Today

Novak Đoković i Serena Vilijams

20.30 - Američka teniserka Serena Vilijams dobila je neobično pitanje na konferenciji za medije na US openu. Okupljene predstavnike medija je zanimao stav Vilijamsove u vezi sa ritualima Novaka Đokovića prilikom odlazka na pauzu u toalet tokom meča. 

Novak je pričao o odlasku u toalet između setova, polivao se vodom po faci i bodrio se pričajući glasno svom odrazu u staklu", rekao je jedan od novinar nakon čega je upitao Serenu da li ona radi nešto poput toga.

Poslastica će biti duel Nadal - Fonjini, koji neće početi pre 2.30.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Karlos Alkaraz igra protiv Argentinca Federika Korija. 

Od zanimljivijih mečeva, nekadašnji osvajač US opena Marin Čilić otvara program protiv Ramosa iz Španije, pobednik Sinsinatija Borna Ćorić igra protiv Bruksbija. 

Srbija je ostala bez Filipa Krajinovića, Dušana, Lajovića i Lasla Đerea, ali tu je Miomir Kecmanović koji će večera negde oko 22 časa na teren. 

Ne zaboravljamo ni Aleksandru krunić koja se noćas plasirala u 3. kolo. 

20:25 - Američki teniser Dženson Bruksbi koji je na startu US Opena izbacio našeg Dušana Lajovića, eliminisao je hrvatskog tenisera Bornu Ćorića, inače pobednika Sinsinatija.

Amerikanac je slavio u tri seta - 6:4, 7:6, 6:1.

20:07 - Marin Čilić se plasirao u treće kolo US Opena pošto je sa 3:0 savladao Ramosa!

16.55 - Dobrodošli na blog posvećen četvrtom talmičarskom danu na US Openu na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 1 godinu

Osim Đokovića, svi ostali naši teniseri nisu ni za šta!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17