• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2020

14:01

NEĆE MOĆI SVI DA SE VOZE GRADSKIM PREVOZOM OD 8. MAJA! Evo ko će smeti, a ko ne: UVEDENI I REDARI U AUTOBUSIMA

Beograd

NEĆE MOĆI SVI DA SE VOZE GRADSKIM PREVOZOM OD 8. MAJA! Evo ko će smeti, a ko ne: UVEDENI I REDARI U AUTOBUSIMA

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će se od 8. maja na ulicama prestonice naći uobičajen broj vozila gradskog prevoza kao u redovnim uslovima, ali da će biti ograničen broj ulazaka, kao i korisnika.

Nikodijević je precizirao da će u prvo vreme gradski prevoz moći da koriste samo građani koji imaju radnu obavezu, kasnije studenti, đaci i na kraju penzioneri.

"Da bismo smanjili opterećenje i gužve u gradskom prevozu, u prvom trenutku će moći da ga koriste građani sa radnim obavezama, a sve prema preporukama epidemiloga", rekao je Nikodijević za TV Hepi, a saopštila Gradska uprava.

Prema tim preporukama, vozač će biti ograđen preksiglasom, u svakom vozilu biće redar koji će pomoći putnicima da što brže teče ulazak i izlazak iz autobusa, i kako bi se držala propisna distanca među putnicima.

Foto: Tanjug

 



Biće obavezno nošenje maski i rukavica, kao i ulazak na jedna i izlazak na druga vrata.

Nikodijević je podvukao da će, kako mere budu popuštale, sve veća odgovornost biti na samim građanima.

On je istakao da se, posle odluke o ponovnom korišćenju parkovskih površina završava njihova dezinfekcija, kao i kosidba i orezivanje drveća.

Nikodijević je naveo da je voda za piće u prestonici odličnog kvaliteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Viki

pre 4 godine

Zasto djaci imaju prednost kad su skole zatvorene? Izgubila sam posao zbog svega ovog, nemam auto i trebam krenuti u potragu da nesto radim. Niko ti ne daje odmah potvrdu o zaposlenisti. Moj drug vec odavno na gradjevini radi pa im gazda nije dao potvrdu. Strasno sta nam rade ovi koji se voze u limuzinama u kojima je plata zagarantovana.

radoje d

pre 4 godine

"..kao i ulazak na jedna i izlazak na druga vrata..." - Ovo je teška besmislica koja će uzrokovati stalno kretanje putnika po autobusu - od ulaznih vrata ka izlaznim. A što je više pomeranja putnika, to je veća šansa za prenos virusa. Vratite kao što je bilo, uz blokiranje prednjih vrata - samo za vozača.

seljana

pre 4 godine

je l ovaj lik iz sela? sta on zna sta je autobus u bgd

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set