• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2021

14:58

Đaci od 1. do 4. razreda će dobiti tablete na početku školske godine! Svaki će imati karticu uz BESPLATNI INTERNET!

Beograd

Đaci od 1. do 4. razreda će dobiti tablete na početku školske godine! Svaki će imati karticu uz BESPLATNI INTERNET!

Podeli vest

Svi đaci od prvog do četvrtog razreda na teritoriji grada Beograda dobiće 1. septembra tablete iz kojih će moći da uče u novoj školskoj godini, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Precizirao je da će Grad 1. septembra kupiti 67.592 tableta i da će svaki imati karticu uz besplatni vaj-faj, te dodao da će tako svako dete imati besplatni internet kod kuće, bez obzira na to da li njegovi roditelji u stanu imaju internet ili ne.

"Tableti će biti podeljeni putem škola, roditelji će ih zaduživati, a mi ćemo sredinom juna raspisati konkurs za kupovinu digitalnih udžbenika. Svako dete će dobiti digitalnu verziju udžbenika. Kupujemo takođe 6.949 laptopova za nastavnike koji rade sa tom decom i svaki od njih će dobiti laptop kako bi mogao da održava nastavu koristeći digitalne udžbenike", rekao je Vesić za Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da roditelji već uveliko kupuju udžbenike i pozvao direktore da obaveste roditelje đaka da će deca dobiti besplatne digitalne udžbenike.

"Oni to moraju da urade, a naravno stvar je roditelja da li želi da njihovo dete pored toga ima i obične udžbenike. Direktori su dužni da obaveste roditelje đaka šta Grad Beograd kupuje za njihovu decu. Možda će neko zbog toga da odluči da ne kupi udžbenike, već da njegovo dete uči iz digitalnih", rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
realan

pre 3 godine

Mene samo zanima da li je neko razmisljao o zdravlju te dece...?Deca i onako previse vremena provode pored raznih ekrana a sa tim tabletima do 4 razreda svi ce nositi naocale a pojedini sa staklima debljine danceta tegle.Pa jel to zelimo svojoj deci i da li je to normalno?

Nekoizugla

pre 3 godine

Да ли је, барем на тренутак, размишљао да престане са саморекламирањем и кампањом за странку која га је поставила на то место, па да се замисли за здравље деце која ће том приликом бити без престанка прикуцана за екране? Ми родитељи се убисмо да их одвојимо од екрана, а он би да их прикуца за њих и да им узме књиге из руку! Зар је толико слеп и не види да су ефекти онлајн наставе жалосни? Тешко нама када нам ови клинци буду одлучивали о здрављу, управи, правосуђу... Биће горе него сада.

Majka van BGa

pre 3 godine

Koja je ovi diskriminacija ostale dece u Srbiji. Znaci sad se delimo na decu is BGa koja ,,vrede" vise I svu ostalu koja ne vrede nista. Sramota.

Vesić: Američka rejting agencija -finansije Beograda su stabilne!
Beograd

Vesić: Američka rejting agencija -finansije Beograda su stabilne!

Renomirana američka agencija za kreditni rejting Mudi potvrdila je kreditni rejting Grada Beograda na osnovu periodične analize i procene prikladnosti rejtinga u kontekstu relevantne glavne metodologije, nedavnih kretanja i poređenja finansijskog i operativnog profila sa slično ocenjenim subjektima

24.05.2021

13:01

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set