• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

05.11.2021

22:34

"KAO DA SMO U BAJCI, DOBILA SAM ROZE SOBU, A ACA PLAVU"! Porodica Lazarević DOBILA NOVI DOM - Još jedna uspešna akcija "Blic fondacije"!

ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Beograd

"KAO DA SMO U BAJCI, DOBILA SAM ROZE SOBU, A ACA PLAVU"! Porodica Lazarević DOBILA NOVI DOM - Još jedna uspešna akcija "Blic fondacije"!

Podeli vest

- Dobila sam roze sobu. Najviše na svetu sam to želela. Svima u vrtiću pričam kakvu sobu sada imam – uzbuđeno priča četvorogodišnja Anđela dok nas skoro trčeći vodi ka svojoj novoj sobi

Njen godinu dana stariji brat Aleksandar, kao pravi domaćin, otvara vrata potpuno renovirane kuće i s ponosom nam govori:

- Sada mogu da zovem drugove da dođu kod mene. Ja imam plavu sobu, imam krevet u kome samo ja spavam i sto na kome mogu da crtam. Dobio sam i telefon.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Presrećna Anđela u svojoj novoj, roze sobi

Iako još pojedine reči ne izgovaraju tečno, Aca i Anđela znaju da je ono o čemu su maštali - topli dom suvih i čistih zidova, pun frižider, kupatilo koje nije napolju i u kojem nije hladno, kada puna tople vode, sada postalo njihova stvarnost.

Pet meseci posle, ovo dvoje mališana su u novoj, toploj kući

Zahvaljujući ljudima dobre volje koji su zajedno sa „Blic fondacijom“ pomogli Aleksandru, Anđeli i njihovom samohranom ocu Milivoju Lazareviću, ova porodica iz Botunje kod Brusa ima nov, potpuno opremljen dom.

Odmah posle pisanja „Blica“ o teškoj situaciji u kojoj su se nalazili brat i sestra, o tome kako su živeli u staroj trošnoj kući u kojoj su pre njih odrastale generacije, „Blic fondaciji“ su se javili Bratislav Gašić i donatori koje je on okupio i obećali novi dom za ovu tročlanu porodicu. Sada, pet meseca kasnije, Aleksandar i Anđela su sa ocem u svojoj novoj, toploj kući.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Porodica Lazarević sa dobrotvorima

A u maju ove godine kada smo prvi put posetili ovu porodicu, sačekala nas je slika jednog tužnog odrastanja siromašne porodice Lazarević. Iako je samohrani otac Milivoje jedan od retkih koji se vratio u Botunju, nažalost nije se snašao.

Ostao je sa sinom i ćerkom kojima je osim ljubavi koju neizmerno dobijaju od oca, bilo potrebno mnogo više. Otac to nije mogao da im ispuni. Živeli su u kući punoj vlage, bez kupatila, kupali su se van kuće. Otac zagreje vodu, pa ih kupa u koritu. I tako i zimi i leti.

Sada se njihov život potpuno promenio. Sagrađena im je i opremljena cela kuća. „Blic fondacija“ je obezbedila belu tehniku, a kompanija „Matis“ nameštaj.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

San je postao stvarnost: Porodica Lazarević ima novi, topli dom

Bratislav Gašić, koji je sa svojim prijateljima omogućio renoviranje porodične kuće Lazarevića, predao je ključeve od novog doma domaćinu Milivoju. Izvođač radova je Mladen Jovanović.

Valentina Milosavljević: "Ispunjeno je obećanje!"

Predsednica opštine Brus, Valentina Milosavljević, izjavila je danas da kada je Bratislav Gašić pre četiri meseca prilikom dodele ključeva deci heroja sa Košara rekao da će sledeća kuća biti izgrađena u Brusi, svi su bili srećni.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

A mališani su dobili i puno poklona, samo za njih - igračke i slatkiše

- Krajem oktobra ona je i završena i useljena. Ispunjeno je obećanje. U ime opštine Brus zahvaljujem se Bratislavu Gašiću, "Blic fondaciji", i svima koji su pomogli da se kuća sagradi. Hvala u ime svih Brusjana zbog plemenitog dela za ovu divnu decu i porodicu - rekla je Milosavljevićeva.

Ljiljana Knežević: "Još jedna uspešno završena akcija"

Izvršne direktorka “Blic fondacije” Ljiljana Knežević rekla je da zahvaljujući donatorima i svim ljudima velikog srca koji su odvojili novčana sredstva ili slali SMS-ove, i ova akcija je uspešno završena.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Stari šporet sada je prošlost

- Svesni da Anđeli i Aleksandru ne možemo nadomestiti ideal porodice na okupu, učinili smo ono što je u našoj moći – da im obezbedimo topao i komforan dom, kao osnovni uslov za bezbrižnije i srećnije detinjstvo - rekla je Kneževićeva.

Kako je dodala, svi koji žele ubuduće da doprinesu boljitku socijalno najugroženije dece u Srbiji, dobro su došli da se priključe akciji Srce za decu i pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Inače, kuća Lazarevića čijoj primopredaji je prisustvovala i Jelena Drakulić Petrović, direktorka "Blic fondacije" i "Ringier Axel Springera", četvrta je koju je fondacija obezbedila ove godine i na taj način omogućila bolje uslove za 14 dece, prikupila 1.000.000 dinara za decu iz Zvečanske na humanitarnoj aukciji artikala srpskih olimpijaca, obezbedila knjige za srpsku biblioteku u Kopru u Sloveniji, a do kraja godine u planu je i akcija za pomoć deci iz Svratišta.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Valentina Milosavljević prisustvovala je svečanom uručenju ključeva od nove kuće
Sobe u bojama baš po želji mališana

Da sve izgleda ovako kako izgleda pobrinula se i kompanija „Matis“, koja je donirala nameštaj i obradovala Acu i Anđelu sobama u bojama kavim su oni želeli.

Vesna Kodžopeljić, direktorka marketinga Beograd, rekla je da je kompaniji „Matis“ veoma drago što su u saradnji sa “Blic fondacijom” u ovom izazovnom vremenu našli način da obezbezbede dom još jednoj u nizu ugroženih porodica.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Direktorka "Blic fondacije" i "Ringier Axel Springera" Jelena Drakulić Petrović sa srećnim mališanima

- Puno mi je srce sada kada sam sigurna da će Anđela i Aleksandar imati svoj krov nad glavom i elementarne uslove za njihovo odrastanje i srećnije detinjstvo, a njihov samohrani otac jednu brigu manje. “Matis Group” kao društveno odgovorna kompanija dug niz godina unazad se trudi da izađe u susret velikom broju zahteva a opremanje doma porodici Lazarević je već treći projekat koji je rađen u saradnji sa “Blic fondacijom”. Iskoristila bih ovu priliku da apelujem na sva mala i velika preduzeća, kompanije i pojedince koji su u prilici da se priključe ovakvim akcijama jer naše malo nekome znači sve - rekla je Vesna Kodžopeljić.

Otac Milivoje priznaje da nije verovao da postoje humani ljudi, koji će njegovoj porodici život koji je bio na rubu egzistencije podići na životnu lestvicu koja je Lazarevićima bila daleka kao vasiona.

- Kada su deca srećna onda sam ja još srećniji. Puno mi je srce. Nisam nmogao ni da pomislim da bi ovako nešto moglo da nam se dogodi. Nemam reči da se zahvalim. Hvala svima od srca, najviše „Blic fondaciji“ koja je pokrenula celu priču oko pomoći - rekao nam je ovaj samohrani otac.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Vesna Kodžopeljić, rekla je da je kompaniji „Matis“ veoma drago što su u saradnji sa “Blic fondacijom” pomogli ovoj porodici
 
Stara udžerica ostaće kao sećanje na neka prošla vremena

Stara udžerica, sagrađena od blata, trske i drveta, ostaće kao sećanje na neka prošla vremena. Zajedno sa šporetom pocrnelim zbog decenija upotrebe, izlizanim šerpama koje su mnoga gladna usta nahranile, starim stolicama na kojima su sedeli i oljušćenim kredencima u kojima su stvari čuvali.

A, sećanje na kupanje na hladnom, kada su morali da donose ugrejanu vodu, Lazarevići bi da što pre zaborave.

Ispisana je nova stranica života ove porodice u Botunji kod Brusa.

Foto: FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Igračke i slatkiše: Tome se deca uvek najviše raduju
„Dexico“ poklonio ogračke, „Bambi“ slatkiše

Da bi sreća dvoje mališana bila potpuna pomogli su i kompanije „Dexi.co“ i „Bambi“. Anđela je u prvom tekstu otkrila da želi da ima lutke, sa kojima bi spavala ako bi imala svoj krevet. I želja joj se ispunila.

Pored igračaka koje su dobili njen brat Aca i ona, od „Dexica“ su stigle i lutke. I komapnija „Bambi“ se uključila u akciju „Blic fondacija“. Aleksandar i Anđela dobili su pakete slatkiša i slaniša. Imaju i drugare da posluže kada im dođu da se igraju u njihovim novim sobama.

Kako da pomognete

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu deci mogu da pošalju SMS na humanitarni broj 2552 ili da uplate sredstva na dinarski tekući račun "Blic fondacije":

325-9500500148315-93 ili na devizne račune 9601500148316 70 - za uplate u evrima;

9604500148318 49 - za uplate u švajcarskim francima i

9602500148317 62 - za uplate u dolarima, OTP BANKA SRBIJA A.D. NOVI SAD.

Cena poruke 100 dinara (važi za sve mreže).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snežana

pre 2 godine

Duse male,neka ih dalje sreca prati kroz zivot

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set