• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

22.12.2021

21:28

"BEOGRAD NA VODI" STIŽE I NA ČUKARICU! Na 55.169 kvadrata gradiće se hotel, sportsko-rekreativni kompleks...

Infrormer DN

Beograd

"BEOGRAD NA VODI" STIŽE I NA ČUKARICU! Na 55.169 kvadrata gradiće se hotel, sportsko-rekreativni kompleks...

Podeli vest

Novi kompleks "Beograda na vodi" uskoro će početi s gradnjom i na opštini Čukarica! Na placu od 55.169 kvadrata gradiće se hotel i sportsko-rekreativni kompleks

Kompanija "Belgrade Waterfront" postala je novi vlasnik zemljišta u Radničkoj ulici, preko puta Čukaričkog rukavca, na kome su donedavno bili rezervoari "Jugopetrola". Ova firma bila je jedini ponuđač na javnom nadmetanju, a plac od 55.169 kvadrata plaćen je po početnoj ceni od 3,18 milijardi dinara (oko 27 miliona evra).

Na ponos svih

Sve što stvaramo, gradimo sa velikom strašću i posvećenošću, iz srca i u želji da građani budu ponosni na Beograd i na Srbiju
Mohamed Alabar

Još jedan hotel

Kako saznajemo, na tom placu planirana je gradnja hotela, sportsko-rekreativnog centra i niz kulturnih objekata. Direkcija za gradsko-građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u oglasu za prodaju navela je da na lokaciji neće biti dozvoljene komercijalne delatnosti kao što su šoping-centri, hipermarketi, benzinske stanice, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže...

Na placu nekadašnjeg "Jugopetrola", kada se ceo kompleks završi, mogli bi da se nađu i istraživački centri, kao i knjižare, izložbeni prostori i prodavnice suvenira. Još 2017. godine na urbanističko-arhitektonskom konkursu za uređenje šireg područja Hipodroma autori plana predvideli su hotel i sportsko-rekreativni centar na mestu bivšeg skladišta "Jugopetrola". Pobednice na konkursu bile su Marija Krsmanović Stringeta, Anđelka Badnjar i Milena Kordić. One su predvidele da hotel ne sme da prelazi visinu od 18 metara, odnosno četiri sprata, dok je ispred njega predviđen gradski trg.

Foto: Infrormer DN

Mohamed Alabar, predsednik kompanije "Eagle Hills", koja je većinski partner u kompaniji "Beograd na vodi", potvrdio je da od nove lokacije planiraju da naprave novi projekat, koji će biti izuzetno okruženje za sve.

Šećerana pod zaštitom

Kompleks Stare šećerane koji se nalazi pored "Jugopetrola" i preko puta "Ada mola", prema gradskim zvaničnicima, ostaće spomenik kulture i neće se menjati. Ipak, na prostoru između Fabrike šećera "Dimitrije Tucović" i tramvajske pruge biće dozvoljena gradnja zgrada sa najviše četiri sprata.
 

Šta će se sve naći na novoj lokaciji

  • hotel
  • sportski kompleks
  • muzej
  • knjižare
  • istraživački centri
  • prodavnice suvenira



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile Ekolog

pre 2 godine

Surova realnost, dobro za ekonomiju i grad, žalosno zbog hipodroma...

Milan

pre 2 godine

A Srbija danas uvela nove sankcije Belorusiji, upravo EU objavila. Znam da mnogo hvalite Ruse i Beloruse pa eto Vam šansa da pitate predsednika Vučića zašto je to uradio .

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set