• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

17.10.2020

10:32

U IGRI SECKALI: Đaci u Jarmenovcima obeležili „Dan zdrave hrane“, pravili salate od povrća i voća

Vesti

U IGRI SECKALI: Đaci u Jarmenovcima obeležili „Dan zdrave hrane“, pravili salate od povrća i voća

Podeli vest

U selu Jarmenovci kod Topole, u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Živko Tomić“ učenici su sa svojom učiteljicom Milenom Ranković Tošić tradicionalno obeležili „Dan zdrave hrane“.

„Ovaj dan se obeležava u celom svetu, iako nas je malo rešili smo da taj dan obeležimo na naš način. Učenici su doneli razno voće i povrće, od tih namirnica su napravili salate, voćnu i od povrća. Seckali su paradajz, krastavac, papriku, kupus, šargarepu, luk, jabuku, krušku, bananu, mandarinu, kivi.

Foto: Toppress

 

 

Cilj obeležavanja je, informisanje učenika o važnosti zdrave ishrane i pravilnih prehrambenih navika kao i formiranje ispravnih stavova kod đaka sa posebnim osvrtom na trenutnu situaciju i zaštitu zdravlja.

Foto: Toppress

 

Takođe, bitno je da shvate kako se jača imunitet putem pravilne ishrane, kako se održava higijena i fizička aktivnost“, rekla je za TopPres učiteljica Milena Ranković Tošić.

Ona je naglasila da su ispoštovane sve mere zaštite od infekcije korona virusom.

Inače, ovu školu u Jarmenovcima pohađa 15 učenika iz obližnjih sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set