• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

23.10.2020

14:33

HILJADU KUBIKA ZA HILJADU PORODICA: Siromašni građani Kikinde dobiće ove godine BESPLATAN OGREV

Vesti

HILJADU KUBIKA ZA HILJADU PORODICA: Siromašni građani Kikinde dobiće ove godine BESPLATAN OGREV

Podeli vest

Hiljadu ugroženih porodica iz Kikinde dobiće ove godine besplatan ogrev, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 7 miliona dinara. Podela ogrevnog drveta za predstojeću zimu počeće sredinom novembra, što je ranije nego prethodne godine.

Grad Kikinda će i ove godine, kao i prethodnih, pružiti pomoć socijalno ugroženim građanima
dodelom drva za ogrev.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i predanim radom na terenu završeni su spiskovi za 50 odsto više porodica nego prethodne godine koje će dobiti drva za ogrev.

Foto: V.N.

Mladen Bogdan

U pitanju je pomoć grada onima koji su u stanju socijalne potrebe, a ne njihovo obezbeđivanje za celu zimu, naglasio je predsednik Skupštine Grada Kikinde, Mladen Bogdan.

- Ove godine će 50 odsto više porodica dobiti pomoć u vidu drva za ogrev, u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat našeg dobrog i marljivog rada. Prednost za dobijanje drva dajemo porodicama sa troje i više dece, staračkim domaćinstvima, dobrovolnim davaocima krvi, hronično obolelim pojedincima i porodicama čiji članovi imaju neko hronično oboljenje, kao i smetnje u razvoju.

Foto: V.N.

 

Obezbeđeno je 7 miliona dinara, a pomoć će dobiti skoro 1.000 porodica-naglasio je Bogdan.

Početak podele drva građani mogu očekivati sredinom novembra, što je ranije nego prethodne
godine.

- Trudili smo se da ljudi dobiju drva pre početka niskih temeratura. Naš zadatak je da u narednom periodu radimo još bolje i jače, kako bi bilo više sredstava u budžetu, da bismo mogli i više novca da izdvojimo za pomoć sugrađanima-dodao je Bogdan.

Hiljadu kubika drva biće raspodeljeno i isporučeno na kućne adrese socijalno ugroženih građana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set