• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.12.2020

12:08

(FOTO) NAPREDNJACI U KIKINDI POKLONILI 500 KNJIGA: Novim naslovima obogatili biblioteku Kulturnog centra

Vesti

(FOTO) NAPREDNJACI U KIKINDI POKLONILI 500 KNJIGA: Novim naslovima obogatili biblioteku Kulturnog centra

Podeli vest

Savet za nauku i tehnologiju GrO SNS u Kikindi darovao je novoosnovanoj biblioteci Kulturnog centra 500 naslova proze i poezije koji su dobili svoje mesto na policama ove kulturne ustanove

Andrić, Pekić, Selimović, Dostojevski, Nušić, Šantić i mnogi značajni autori upotpunili su biblioteku Kulturnog centra koja je osnovana pre mesec i po dana. Među 500 naslova sakupljenih knjiga koju su članovi Saveta za nauku i tehnologiju predali direktorki Kulturnog centra Tanji Nožici, bilo je i proze i poezije.

Foto: V.N.

 

- Mi smo pokrenuli jednu lepu akciju „Pokloni knjigu Kulturnom centru“. Htela bih ovim putem da se zahvalim svim građanima koji su doneli knjige i članovima SNS u Kikindi koji su je upotpunili i obogatili. Pozivam sve ljude koji su u mogućnosti i imaju knjige, da nam ih poklone-rekla je Nožica.

Uzimajući u obzir da je Kulturni centar instistucija koja zaslužuje da ima biblioteku, rodila se ideja u Savetu za nauku i tehnologiju da je oplemeni knjigama koje su u dobroj meri već zauzele bibliotečki prostor.

- S obzirom da Kultruni centar ima široku ponudu kulturnih dešavanja, biblioteka će biti još jedna u nizu koja će pružiti mogućnost svima koji posete ovu kulturnu instituciju da odaberu za sebe neku knjigu.

Foto: V.N.

 

U vremenu napredne tehnologije i sveprisutne elektronske komunikacije, mislimo da uvek treba da se vratimo pisanoj reči, sebi i onome što svakog Kikinđanina pojedinačno zanima, a biblioteka je sjajna prilika i početak dobre saradnje, ne samo sa Kulturnim centrom, nego i šire. Mislim da je ovo lepa ideja Saveta za nauku i tehnologiju GrO SNS i divan gest-istakla je pokrajinska poslanica i poverenica ove stranke Stanislava Hrnjak koja je ujedno i predsednica Gradskog saveta za obrazovanje.

Foto: V.N.

 

Za razliku od prethodnih, šesta akcija po redu Saveta za nauku i tehnologiju ove godine upriličena je na drugačiji način.

- Prethodne akcije bile su realizovane na gradskom trgu, kada smo sugrađanima delili knjige i oni su to veoma lepo prihvatili. Međutim, usled epidemiološke situacije i hladnog vremena, odlučili smo da sakupljene knjige, ukupno 500, ustupimo biblioteci Kulturnog centra.

Nastavićemo akciju prikupljnja knjiga u narednom periodu, a sledeće godine, nadamo se, ponovo ćemo se družiti sa sugrađanima na trgu-rekao je predsednik Saveta za nauku i tehnologiju,
istoričar Srđan Sivčev.

Foto: V.N.

 

Ovo nije jedina aktivnost Saveta za nauku i tehnologiju SNS u Kikindi koji postoji od 2017. godine. Sve što je u sferi nauke i tehnologije, poput predavanja i edukovanja, izložbi i drugih kulturnih dešavanja, Savet je uspešno realizovao.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set