• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

21.05.2021

16:02

UŽICE DOČEKALO UVAŽENOG GOSTA! Turski konzul najavio moguće investicije i jačanje saradnje

Vesti

UŽICE DOČEKALO UVAŽENOG GOSTA! Turski konzul najavio moguće investicije i jačanje saradnje

Podeli vest

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol i rukovodstvo grada Užica u zvaničnom razgovoru otvorili su niz tema i modela moguće saradnje, a sve zahvaljujući nikada boljoj saradnji između Srbije i Turske.

- Razgovarali smo na niz tema, pre svega na koji način da turski investitori dođu u Užice, što nam otvara mogućnost da zaposlimo određen broj ljudi. Naše prednosti u tome su dolazak auto–puta nadomak Užica i nastavak deonice auto-puta Požega- Kotroman. Pričali smo i o turističkim potencijalima u našem gradu, prvenstveno planine Tare i nadamo se da ćemo i tu privući investitore iz Republike Turske – rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Turski konzul Bašar Bašol ističe da je ovo prva, ali sigurno ne i poslednja poseta Užicu.

Foto: Z.G.

 

- Želimo da odnose, koji su prisutni između naša dva predsednika, prenesemo i na naš nivo. Nadamo se da ćemo imati puno zajedničkih projekata koje ćemo uraditi u Užicu. Pričali smo o projektu koji je prošle godine započet, a odnosi se na recikliranje otpada i otpadnih voda i koliko je bitno da počnemo sa realizacijom tog projekta.

Turske firme rade auto-put Beograd-Sarajevo, a pored toga uvideli smo da ova regija ima puno potencijala na polju turizma, elektronike i na svim ostalim poljima gde ćemo pokušati da uradimo neke projekte – rekao je Bašol.

Konzul je istakao i da su veoma zainteresovani da realizuju projekat Kasapčića mosta za koji je inicijativa pokrenuta pre dve godine.

Zvanično otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, planira se početkom juna, a gradonačelnici je upućen poziv da zajedno sa saradnicima prisustvuje ceremoniji otvaranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragoljub Mandic

pre 3 godine

Sve te rekonstrukcije, lepo zvuče..... A, kada će seljaci sela Nikojevići dobiti vodu sa Zmajevca. Ima delova sela koja nisu stavljeni u projekat, a zadnjih 20 god. su uzimali od seljaka pare za za razne projekte po pitanju Zmajevca. Grade stanicu za pumpe, ni sami ne znajući na čijoj zemlji pa ne mogu da dobiju struju, Priključci za gas su 450e a za ovaj vodovod, ko je u projektu traže 1600e. Pa zar je to moguće???????? Voleo bih da se predsedniče malo pozabavi i ovim problemom, a ne samo centrom grada. Posedujem sve uplate za projekte koji nisu urađeni, a u postojećem me nema. Unapred zahvalan.... Dragoljub Mandić Kaldrma 1 Nikojevići

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI