• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

28.08.2021

12:50

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU! Profesori srednje tehničke, u očaju, školsku godinu ZAPOČEĆE ISPRED OPŠTINE MAJDANPEK?

V.J.

Vesti

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU! Profesori srednje tehničke, u očaju, školsku godinu ZAPOČEĆE ISPRED OPŠTINE MAJDANPEK?

Podeli vest

Iako su se mnogo puta do sada obraćali nadležnim organima lokalne samouprave kako bi se problem povratka u svoju matičnu školu konačno rešio, nastavni kadar majdanpečke Tehničke škole je na sednici Školskog odbora doneo odluku da preduzme radikalnije mere

Uz prisustvu gotovo svih zaposlenih profesora škole i građana ispred zgrade Skupštine Opštine u Majdanpeku organizovano je potpisivanje peticije za vraćanje đaka u svoju školu u kojoj postoje svi neophodni uslovi za odvijanje praktične nastave, kaže direktor ove obrazovne ustanove Dragoslav Janković.

,, Od kada je objekat naše škole dobio sredstva Vlade Republike Srbije 1016.godine u visini od 1,3 miliona evra za kopletnu rekonstrukciju objekta, koja nije dobro odrađena, zbog određenih propusta na krovnoj konstrukciji i prokišnjavanja mi smo ,,podstanari,, u jednoj od osnovnih škola u Majdanpeku.

Foto: V.J.

 

S obzirom na to, da su se naši profesori odricali godinama svojih honorara od prihoda po osnovu ispita vanrednih polaganja i ulagali u opremanje kabineta za odvijanje praktične nastave đaka, mi nismo u mogućnosti da nastavu u postojećim uslovima izvodimo kako je to predviđeno školskim planom i programom. Obraćali smo se mnogo puta do sada organima lokalne samouprave, pa čak i bivšem resornom ministru prosvete u nadi da će imati razumevanja za naš ne tako mali problem, međutim svi su se o naše molbe oglušili.

Samovolja jednog čoveka u Majdanpeku, dovela je dotle da nam 50% procenta svršenih osnovaca ove godine ode na školovanje van Opštine što je katastrofa. Trenutno Tehnička škola u Majdanpeku jedva da je uspela da upiše i popuni tri odeljenja, dok je Gimnazija ostala bez đaka i o tome niko ne brine. To će se odraziti i na nastavni kadar. Tako da je ovo poslednja slamka spasa da se nešto preduzme.

Foto: V.J.

 

Inače, Školski odbor Tehničke škole u Majdanpeku odlučio je da po pitanju vraćanja đaka u matičnu školu obavesti sve relevantne organe ali i da o celokupnoj situaciji izvesti i kabinet predsednika Republike. U suprotnom bićemo primorani da novu školsku godinu započnemo upravo na ovom mestu, ispred zgrade Skupštine opštine Majdanpek, za Informer kaže Dragoslav Janković direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

Foto: V.J.

 
Veliki odziv potpisavanja peticije 

Da i građani podržavaju profesore i đake u Majdanpeku govori i veliki odziv pri potpisivanju peticije kojom je nastavni kadar ove srednjoškolske ustanove rešen da ostvari svoje namere i deci omogući nesmetano i valjano odvijanje nastave.

,, Mozda ova peticija i neće da uspe, ali mi ćemo ići do kraja . Jednostavno u ovakvim uslovima u kojima smo do sada radili u Osnovnoj školi ,,12 septembar,, ne postoji način da se kvalitetno odvija praktičan deo nastavnog programa.

Foto: V.J.

 

U našem matičnom objektu škole, u kabinetima koji su veoma dobro i savremeno opremljeni, primera radi postoji mogućnost da se deci pokaže sklapanje i rasklapanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem što je ovde ne zamislivo i još mnogo što šta vezano za izabrani obrazovni profil i izvođenje njegove praktične nastave, ističe Dejan Zlatić profesor grupe mašinskih predmeta Tehničke škole u Majdanpeku.

Da li će profesori i đaci u Majdanpeku uspeti da se izbore za ono što im pripada ostaje da se vidi. Za samo sat vremena tokom prepodneva prikupljeno je v iše od 300 potpisa građana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SREĆNO! Za Dan rudara upriličeno slavlje u Kompaniji Zi Đin, u Boru i Majdanpeku!
Srbija

SREĆNO! Za Dan rudara upriličeno slavlje u Kompaniji Zi Đin, u Boru i Majdanpeku!

U okviru obeležavanja praznika, Dana rudara Srbije, koji se i ove godine proslavlja u više stotina aktivnih rudnika u zemlji, a u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine i veliki rudarski štrajk radnika u Senjskom rudniku kada su rudari prvi put digli svoj glas tražeći bolje uslove rada, bezbednost na radu i veće zarade,nizom Manifestacija grad Bor danas proslavlja Dan rudara Srbije

06.08.2021

16:59

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set