• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

05.09.2021

10:55

TREBA DA ULAŽEMO U NAJMLAĐE, VAŽNO JE DA MLADI OSTAJU! Rekonstruisan najveći objekat obdaništa u Trsteniku

Vesti

TREBA DA ULAŽEMO U NAJMLAĐE, VAŽNO JE DA MLADI OSTAJU! Rekonstruisan najveći objekat obdaništa u Trsteniku

Podeli vest

Više od 19 miliona dinara investirano je u rekonstrukciju najvećeg objekta obdaništa u Trsteniku-”Biseri 2” po projektu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, predočeno je prilikom obilaska predškolske ustanove ovog vikenda

Ministarka Marija Obradović napominje između ostalog, da je prioritet ministarstva na čijem je čelu podizanje kvaliteta života na lokalnom nivou i jednaki uslovi za odrastanje u celoj zemlji.

- Program “Partnerstvo za lokalni razvoj” kroz koji finansiramo rekonstrukciju krova i zamenu stolarije u ovom vrtiću u Trsteniku, koji se dugo nije sređivao, u svojoj osnovi je namenjen unapređenju postojeće infrastrukture na lokalu, podizanju kvaliteta života lokalnih zajednica i smanjenju odliva stanovništva - podvlači ministarka Marija Obradović - Za nas je važno da mladi ostaju i treba zaustaviti odlazak iz malih sredina, posebno u ovom kraju. Zato više treba da ulažemo u najmlađe, u predškolske ustanove, u ustanove prosvete, jer to je naša budućnost.

Na zgradi obdaništa “Biseri 2” gde prozori nisu menjani više od 40 godina, konačno se postavlja nova PVC spoljna stolarija, prozori i popravlja se veći deo krovne konstrukcije. Uz nova ulaganja ceo objekat biće energetski efikasniji. Prema rečima Milene Turk, predsednice opštine Trstenik, ova lokalna samouprava kontinuirano investira u ustanove predškolskog obrazovanja.

- MDULS uvek podržava projekte koji imaju za cilj pobošanje uslova života građana, a koje lokalne samouprave ne mogu same da finansiraju - ističe ministarka Obradović.

“Biseri 2” imaju kapaciteta za prijem oko 300 mališana u 12 radnih soba. Površina objekta je 1.040 kvadrata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Detlic

pre 2 godine

Zaista lepa zena!!!Ne mogu odoleti koliko je lepa i zgodna!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set