• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.02.2022

14:14

UZBUNA U KIKINDI! U kovid sistemu cela ambulanta, svaki drugi pozitivan!

V.N.

Vesti

UZBUNA U KIKINDI! U kovid sistemu cela ambulanta, svaki drugi pozitivan!

Podeli vest

Druga zdravstvena ambulanta Doma zdravlja u Svetosavskoj ulici u Kikindi od juče je u potpunosti u kovid sistemu. Ova odluka doneta je usled velikog broja obolelih od virusa korona i sve većih gužvi unutar ambulante, pa je logično i jedino rešenje stupilo na snagu u cilju rasterećenja zdravstvenog sistema

Da bi se izbeglo širenje virusa kod pacijenata koji boluju od drugih bolesti, ali i među zdravstvenim radnicima, Druga zdravstvena ambulanta u Svetosavskoj ulici 53 gotovo je u potpunosti u kovid sistemu.

Trenutno su na ovom mestu dve kontrolne ambulante i jedna za prve preglede koja se nalazi u dvorištu i radi od 7 do 22 časa. Za sada je u istoj zgradi pacijentima koji ne boluju od kovida dostupna samo Stomatološka ambulanta i to isključivo za hitne slučajeve ili one koji su preglede prethodno zakazali.

Foto: V.N.

 

Kako smo se lično uverili, preopterećenost zdravstvenog sistema i sve više zaraženih zdravstvenih radnika, dovelo je do angažovanja penzionisanih lekara koji menjaju obolele kolege.

- U ovom talasu imamo najviše do sada zaraženih kolega. Teško nam je da se organizujemo, prekovremeno radimo, a često bez slobodnog dana tokom nedelje. Tu smo za pacijente i molimo ih za strpljenje, dajemo zaista sve od sebe. Primetili smo da je u kovid ambulantama u Svetosavskoj i u Mikronaselju identičan broj prvih i kontrolnih pregleda. Zbog toga je otvoren još jedan kontrolni punkt u prizemlju zgrade, a drugi je na spratu koji rade od 7 do 20 časova - kaže glavna sestra Doma zdravlja Mira Pećanac.

Svi pacijenti koji nisu kovid pozitivni, a pripadaju Drugoj zdravstvenoj ambulanti, od sada lekarsku pomoć mogu da potraže tokom pre podneva u Medicini rada, a popodne u Prvoj zdravstvenj stanici, tzv. Hitnoj pomoći.

Foto: V.N.

 
Svaki drugi pozitivan

Broj pregleda odraslih koji sumnjaju da su zaraženi koronom pokazuje da je svaka druga osoba kovid pozitivna. U obe ambulante se prethodnog dana obavilo 364 pregleda, a od tog broja je 119 prvih. Njih 73 bilo je pozitivno na antigenskom testu i 59 na PCR testiranju. U febrilnoj ambulanti pri Dečijem dispanzeru bilo je 170 pregleda, od čega je 58 prvih, a 16 je već bilo pozitivno na antigenskom testiranju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set