• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

19.03.2022

15:21

NA BAGDALI NIČE SPOMENIK HEROJU! Obeležje generalu Veljku Radenoviću biće otkriveno na dan NATO AGRESIJE

R.B.

Vesti

NA BAGDALI NIČE SPOMENIK HEROJU! Obeležje generalu Veljku Radenoviću biće otkriveno na dan NATO AGRESIJE

Podeli vest

Na kruševačkoj Bagdali pokraj popularnog parka , niče spomenik slavnom djeneralu, jednom od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji Veljku Radenoviću (1955-2012), koga je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posthumno odlikovao Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena

Orden je, podsećamo, na Dan državnosti, od predsednika Vučića primio unuk slavnog djenerala Ilija Radenović. Gradnja spomenika predvodniku Posebnih jedinica srpske policije iz Prizrena, opevanom u pesmi vodji oslobodilačkena bitke za Orahovac 1998.godine, odmiče i biće na dostojanstven način uz odavanje pošte potpuheroju heroju odbrane Kosova, otrkiven za par dana u blizini njegove porodične kuće.

Foto: R.B.

 

O spomeniku brine umetnik Toma Komatina, a radove finansiraju prijatelji grada Kruševca.

Foto: R.B.

 

Lokaciju i podignuti postament posetio je direktor BIA Bratislav Gašić, gradnja se odvija kako je i zamišljeno, pa će spopmenik djeneralu biti otkriven 24. marta na dan početka Nato agresije na našu zemlju.

 

Gostujući na TV Kruševac direktor BIA Bratislav Gašić izjavio je da će 24. martra na kruševačkoj Bagdali biti svečano otkriven spomenik ,,djeneralu,, posthumno odlikovanom heroju bitke za odbranu Kosova Veljku Radenoviću.

Spomenik heroju otkriva predsedik Vučič

- Predsednik će 24. marta otkriti spomenik djeneralu Veljku, potpukovniku policije, gospodinu Radenoviću, srpskom heroju sa Kosova, opevanom u pesmi koja svakom od nas diže adrenalin jako ,, djenerale, djenerale, nek je tvojoj majkci hvala,,....Toga dana očekujemo da predsednik u 12 sati bude ovde i otkrije spomenik, a doći će i devopjke ,, Kosovski božuri,, koje pevaju tu pesmu, izvborno, njen autor i Jelena Žigon koja radi sa njima.

U drugom delu će nastupiti Aca Sofronijević sa svojim orkestrom, koji je takodje, snimio novu pesmu koja se zove,, djenerale,, i premijerno će jeizvesti u Kruševcu tog dana. Biće to lepa stvar na Bagdali u blizini kuće porodice Radenović- rekao je Bratislav Gašić u emisiji S povodom RTK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set