• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

16.07.2022

15:16

U SELIMA OKO TOPOLE KANTE I KONTEJNERI PREPUNI SMEĆA! Na sve strane širi se nesnosan smrad, meštani u očaju NEMAJU KOME DA SE OBRATE?!

Toppress

Vesti

U SELIMA OKO TOPOLE KANTE I KONTEJNERI PREPUNI SMEĆA! Na sve strane širi se nesnosan smrad, meštani u očaju NEMAJU KOME DA SE OBRATE?!

Podeli vest

Kante pune smeća ali i kontejneri slika su koja se ovih dana može videti u Belosavcima i Lipovcu. Firma koja je angažovana na odvoženju smeća sa seoskog područja ne obavlja svoj posao redovno pa su zbog toga kontejneri prepuni a na prostoru oko njih širi se neprijatan miris i životinje raznose razne vrste otpada

- Kante su pune i prepune, dolazili su uvek jednom sedmično, međutim sada dolaze kada oni hoće, tako da su građani napunili kante i stavljali okolo jer se nema više gde, tako da sada životinje raznose otpad okolo, vetar takođe, smrad se širi i cela ta situacija je jako loša i ružna. Preko zime se dešavalo kada nije očišćen put u nekom delu sela da se ne odnese smeće, ali sada je leto pa opet isto. Umesto četiri puta mesečno, dođu jednom, dvaput ili nijednom - kaže meštanin sela Belosavci.

Pune kante a i kontejneri mogu se videti i u Lipovcu, gde se smeće odvozilo utorkom, međutim sada skoro petnaest dana radnici iz pomenute firme nisu dolazili.

Prema rečima građana koji u svojim domaćinstvima imaju kante i plaćaju ovu komunalnu uslugu,  dodatni problem je što je blagajna gde su se naplaćivale usluge zatvorena pa ogorčeni domaćini nemaju gde ni da ulože prigovor.

Foto: Toppress

 

„Redovno smo plaćali račun koji je uredno i stizao, ali sada stiže račun a mi nemamo gde da platimo. Blagajna je zatvorena, ne znamo razlog a ne znamo ni gde možemo da platimo, prinuđeni smo da se snalazimo. Ako već uredno plaćamo onda bi za taj novac trebalo da se odvozi smeće, a ne da ga lagerujemo ispred naših kapija.

Kada su ranije tokom zime neredovno dolazili mi bi se obratili radnicama na blagajni i problem bi se rešavao, sada ni to ne možemo, ostaje nam samo da čekamo da li će i kada doći“, priča nam meštanka Lipovca.

Inače, u Topoli se već godinama odvozi smeće sa seoskog područja i svaka kuća na selu ima kantu za odlaganje otpada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set