• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

18.02.2023

16:38

ZASIJAO SRPSKI BISER! Planina vrvi od posetilaca, jedna stvar je skoro TRI PUTA JEFTINIJA nego na Kopaoniku (FOTO)

Rina

Vesti

ZASIJAO SRPSKI BISER! Planina vrvi od posetilaca, jedna stvar je skoro TRI PUTA JEFTINIJA nego na Kopaoniku (FOTO)

Podeli vest

Lepo sunčano vreme i neradni dani konačno su napunili planinu Zlatar. Usled nedostatka snega tokom novogodšnjih praznika, ovaj srpski turističi biser punim sjajem zasijao je tek sad u februaru. Osmeh se vratio na lica turističkih radnika, a zadovoljni su i posetioci kojih je tokom ovog sretenjskog prazničnog vikenda bilo na hiljade.

- Došli smo iz Zrenjanina na preporuku naših prijatelja. Prvi put smo na Zlataru i zaista smo prezadovoljni, domaćini su ljubazni kao i svi turistički radnici, smeštaj je odličan, cene znatno pristupačnije nego u drugim planinskim centrima - kažu za RINU Pavlovići koji su upravo Zlatar odabrali za praznični odmor.

Broj rezervacija skočio je za 30 odsto, a skoro svi smeštajni kpaciteti su popunjeni. Na zadovoljstvo smučara, od prošlog vikenda na Zlataru se može skijati na dve ski staze, dužine oko 600 metara, a tako će biti do kraja zime. Skijalište „Zlatar“ na Briježđima iznad grada još početkom februara je otvorilo vrata za smučare.

Foto: rina photo

Zbog nerešenih imovinskih odnosa ne radi četvorosedna žičara, pa će skijanja biti samo u gornjem delu staze koju opslužuje ski-lift tipa „sidro“.

- Na skijalištu borave licencirani isntruktori koji mogu pružiti odličnu obuku. Skije se mogu iznajmiti kao i kompletna oprema. Ima 30 centimetara utabanog snega što garantuje sigurno da će se skijati ceo februar i mart. Radno vreme skijališta je od 10-16h a trudimo se da pripremimo i uslove za noćno skijanje jer je staza osvetljena. Dnevni ski pas je 1200 dinara za odrasle, 800 dinara za decu, poludnevni 600 dinara za odrasle i 400 dinara za decu - kaže Salih Turkmanović iz skijališta Zlatar.

Foto: rina photo

Oni koji vole sankanje, uživaju na padini ispod poligona i magistrale, gde je najviše dece a turisti mogu iznajmiti i kvadove pa tako obići i nadaleko poznata Uvačka jezera, razne uređene vidikovce i uživati u pogledu na netaknutu prirodu.

Sat vremena rentiranja kvada je 50 evra a pola sata 30. Turistički radnici su zadovoljni posetom i tokom ovog vikenda očekuju još veći broj gostiju.

Foto: rina photo

- Popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 80 odsto i znatno je više turista nego za vreme novogodišnjih praznika. Što se tiče hotela na Zlataru, zavisno od usluge i kategorije smeštaja cene se kreću između 3500 i 4500 dinara, apartmana od 30 do 60 evra a vikend kuće koje mogu primiti od pet do 10 ljudi mogu se iznajmiti po ceni od 80 do 100 evra na dan - kaže Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set