• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

26.04.2023

11:46

ZLATNA SVADBA ZLATICE I BRANISLAVA! Na pijaci se upoznali slučajno, a sada slave 50 godina uzajamne ljubavi i vernosti, prisetili se i PRVOG POLJUPCA

printscreen

Vesti

ZLATNA SVADBA ZLATICE I BRANISLAVA! Na pijaci se upoznali slučajno, a sada slave 50 godina uzajamne ljubavi i vernosti, prisetili se i PRVOG POLJUPCA

Podeli vest

Šezdesetšestogodišnja Zlatica Golubov, rođena Smiljković i njen sedam godina stariji suprug Branislav, rođen 1950. godine u mestu Boka, proslavili su najlepši ljubavi jubilej, zlatnu svadbu i 50 godina ljubavi i uzajamne vernosti i zajedničkog života.

- Upoznali smo se slučajno na gradskoj pijaci u Zrenjaninu, imala sam samo 15 godina, ali iskra se pojavila, razmenili smo kućne adrese, retko se viđali, ali smo pisali romantična pisma - započinje priču Zlatica. 

Foto: Z.I.

Ovako Zlatica i Branislav slave svoju ljubav i danas

- Bila su to neka druga vremena, mirnija i romantičnija, živeli smo za susret jednom nedeljno, obično subotom, ili momenat kada poštar ujutro ubaci pismo u sanduče - nastavlja lepša polovina bračnog tandema Golubov.

Priseća se i zaljubljenih šetnji na gradskom korzou u Zrenjaninu, prvih poljubaca.

- Bila sam mlada kad smo se upoznali, krišom smo se viđali, ali je naša ljubav sa godinama rasla i jačala i danas nas niko ne može rastaviti - dodaje Zlatica, koju Zrenjaninci znaju iz trafifike u centru grada, gde je provela radni vek.

Branislav je sa druge strane, odrastao uz Fudbalski klub Proleter i do penzije bio domar na gradskom stadionu u Karađorđevom parku.

- Venčali smo se idiličnog aprila 1973. godine i od tada se nismo razdvajali, a suprugu sam zavoleo na prvi pogled, bila je praktično još devojčica, ali sam sebi rekao, biće moja i tako je i bilo, kasnije nas je sudbina spojila i ljubav je planula i traje i danas - ponosan je deda Branče.

Foto: Z.I.

Zaljubljeni par na slikama iz mladosti

Branče skromno ističe da slavi i rođendan i da mu je srce puno jer su ćerka, sin i unuci, pripremili puno iznenađenja za njegovu suprugu i njega.

- Unuci su naše najveće bogatstvo, uživamo u njihovom odrastanju, sazrevanju i mada smo nekoliko decenija živeli u stanu na stadionu Proletera u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, sada smo srećni i nasmejni u porodičnoj kući u Kleku, uz sjajne komšije i prijatelje -  uglas poručuju zlatni slavljenici.

Pažnja je najlepši dar

- Najlepši poklon je uz iskrene želje, slavljenička torta sa 50 svećica, koju su nam deca i unuci priredili, sve drugo je nebitno - poručuju glavni junaci zlatne svadbe.

Nikada se nisu posvađali

Osim sitnih nesporazuma, Zlatica i Branislav se, kako tvrde, nikada ozbiljno nisu posvađali, a sitne nesporazumie prevazilazili su trenutno, uz osmeh i međusobno uvažavanje.

Ivana i Čedomir

U skladnom braku, bez trzavica i nesuglasica, Zlatica i Branislav dobili su najpre sina Čedomira 1974. i sedam godina kasnije ćerku Ivanu.

Unuci su im najveće blago

Kako kažu, najveće životno blago i radost im je petoro unuka, najstarija Jelena rođena 1998. i dve godine mlađi Nikola od sina Čedomira i Ivanina deca Veljko rođen 2002. godine, Milka 2012. i najmlađi Luka, rođen 2015. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neka druga vremena

pre 1 godinu

Kako to, venčali se a ona bila maloletna?Upoznali se ona imala 15 godina.Za takve stvari danas se ide u zatvor a mediji bruje.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set