• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2023

07:07

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM I OLUJNE UDARE KOŠAVE! Temperatura do 23 stepena, nevreme se očekuju u ovim delovima Srbije

Tanjug

Vesti

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM I OLUJNE UDARE KOŠAVE! Temperatura do 23 stepena, nevreme se očekuju u ovim delovima Srbije

Podeli vest

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će bit slab i umeren, u Vojvodini povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od devet stepeni do 14, a najviša od 17 do 23 stepena.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, ujutro i delom pre podne sa kratkotrajnom kišom, a od sredine dana suvo sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 14 stepeni, a najviša oko 19.

U većem delu zemlјe biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na nervno labilne i osobe sa respiratornim i reumatskim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima.

Česte padavine i košava

"U toku jutra oblačnost iz Vojvodine širiće se ka centralnoj i zapadnoj Srbiji, kao i Timočkoj Krajini uslovlјavajući kišu i lokalne plјuskove. Padavine se očekuju ujutro i pre podne i na području Beograda.

Foto: printscreen rhmz

- Danas u Vojvodini i Beogradu do sredine dana prestanak kiše uz delimično razvedravanje posle podne i pojačanje severnog i severozapadnog vetra. U ostalim krajevima promenlјivo oblačno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Sutra se padavine očekuju još ponegde na jugu i istoku Srbije, u ostalim krajevima će biti suvo, ali uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra u košavskom području krajem dana. Od srede do kraja sedmice u Vojvodini, Pomoravlјu i Podunavlјu duvaće košava, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Zadržaće se promenlјivo i nestabilno vreme - u sredu se kiša očekuje na zapadu i jugu Srbije, a od četvrtka i u ostalim krajevima - najavio je RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Žuti meteo alarm na snazi je u većem delu Srbije zbog kiše i grmljavine, izuzev Bačke, Banata, Srema i Beograda. Kada je na snazi žuto upozorenje to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set