• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

23.07.2023

12:55

U Zaovinama jedni uživaju, drugi bitku vode sa nevremenom (FOTO, VIDEO)

Z.G.

Vesti

U Zaovinama jedni uživaju, drugi bitku vode sa nevremenom (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Na devetsto metara nadmorske visine, okruženo smrčama i borovima, svojim plavetnilom Zaovinsko jezero na Tari, za mnoge turiste je mesto za uživanje. U ovim vrelim danima i na toj visini se oseća vrelina na +34 stepeni u hladu, ali blagi vetar koji neprekidno duva i vrlo prijatna voda jezera daju prijatno osveženje.

- Vikendom najviše dođu Bajinobaštani i Užičani, a na više dana ima dosta turista iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Čačka..., a ima i stranaca ponajviše Rusa – kaže meštanin Zoran.

Turisti ovde osim u šetnjama u prelepoj prirodi mogu uživati u mnogim čarolijama na vodi. 

- Turistima je ovde na raspolaganju vožnja čamcem jezerom, mogu iznajmiti kajake, daske sa veslom, mogu iznajmiti kvad. A isto tako je raj za ronioce. Evo, upravo je stigla grupa od desetak ronilaca. Dolaze ovde na obučavanje, jer je voda bistra, a ima bogat riblji svet. Zbog raznovrsnosti riba dolaze i ribolovci – dodao je Marko iz Zaovina i dodao je da su skoro svi smeštajni kapaciteti oko jezera popunjeni.

Međutim, kao i u celoj Srbiji, i ovde protutnji nevreme. Samo u toku jučerašnjeg dana dva puta je padao grad veličine od lešnika do oraha. 

- Dva puta je padalo po desetak minuta. I sve to prati jak vetar. Grad je nekim turistima naneo štete na automobilima, ulubio im na pojedinim mestima školjku auta ili im oštetio šeferšajbnu. Ovih dana dva do tri puta je negde tako blizu udarao grom, da sve odjekuje kada pukne – kaže Zoran. 

Komšija Milovan je u fazi koševine. Svaki čas gleda u nebo.

- Pre tri dana duvao je tako jak vetar da je razneo sve plastove sena. Morali smo ponovo da skupimo i ostavimo da se suši, kako bi posle balirali. Potrebno je dobro da se osuši kako bi se baliralo, jer ako se vlažno osuši oće da pobuđa, pa stoka neće da jede. Zato svaki čas gledam u nebo, samo da ne pada – kaže Milovan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set