• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

12.01.2020

09:04

SA NJOM SE BATA STOJKOVIĆ TAJNO VENČAO, a njihova LJUBAVNA PRIČA OSTAĆE UPAMĆENA PO OVIM DETALJIMA

Estrada

SA NJOM SE BATA STOJKOVIĆ TAJNO VENČAO, a njihova LJUBAVNA PRIČA OSTAĆE UPAMĆENA PO OVIM DETALJIMA

Podeli vest

Legendarnog glumca Danila Batu Stojkovića svi pamete po brojnim ulogama kao što su Petrov otac iz "Varljivog leta 68" ili kao Lakija Topalović iz "Maratonaci trče počasni krug”...Njegova supruga Olga preminula je pre nekoliko dana u Beogradu, a njihova ljubavna priča slična je filmskoj.

I kako to obično biva prvi put tada buduću suprugu Bata Stojković upoznao je u pozorištu,  ali su se tajno venčali tek posle trideset godina.

NA ISTI DAN KADA I NEDA ARNERIĆ Preminula Ogla Stojković, supruga legendarnog glumca

PRONAĐEN DNEVNIK NEDE ARNERIĆ: Sinoć sam mnogo plakala, BAŠ SAM BILA UZNEMIRENA!

 

- Upoznali smo se u pozorištu, u zgradi Borbe. Ja sam ih sve sa klase prvo preslišavala, a onda gledala njihove diplomske predstave. Počela sam od garderobe, bila razvodnica i došla do scene, a fakultet sam okačila mačku o rep. Najbolji životni fakultet je život u pozorištu, a mi smo tamo bili više nego kod kuće. Venčali smo se posle mnogo godina od kako smo se upoznali i proveli zajedno 35 godina. Pred oltar smo stali tek kada se razboleo, a formalnost braka nam ništa nije predstavljala. Bilo je vrlo naporno pratiti ga. Bata je bio veoma privržen porodici, za njega je kuća bila najvažnija na svetu, mada je, moram reći, dugo živeo bećarskim životom. Ali, kad je rešio da se skući i smiri, onda je to poštovao. Govorio je: „Kuća ni zbog čega ne sme da trpi.” Veoma je poštovao tradicionalne vrednosti, slavio slavu i Božić i veoma brinuo o braći i sestrama – ispričala je njegova supruga Olga Stojković u jednom intervjuu.

Foto: Printscreen You Tube

Tokom cele karijere, Bata Stojković bio je veoma popularan, ali nikada nije hteo da daje intervje i da se fotografiše, već je sve to vešto izbegavao, te je tako doneo odluku da se u strogoj tajnosti venča za Olgu Stojković.

(VIDEO) OVO JE KULTNA SCENA NEDE ARNERIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA! Reči koje joj je tada uputio POSTALE SU LEGENDARNE

- Dugo smo bili zajedno, ali venčali smo se tek 1991. godine. Njegova sestra, inače pedijatar Vera Kaljević, zabranila mu je i rekla: "Kad si čekao dosad da se venčaš s njom, čekaj još malo, prvo da ozdraviš i staneš na noge, pa onda izvoli." Moja kuma Nada Pešić, Dragoslav Mihajlović i Mihiz bili su nam kumovi. Kada smo izlazili iz Opštine, bilo mi žao Roma koji su govorili: "Kume, izgore ti kesa", a on im je samo odbrusio: "Marš u p... materinu". Posle smo se venčali i u manastiru Vavedenje, a sve smo obeležili tako što smo nas četvoro otišli na ručak. Nikome nije bilo stalo do toga, mi smo to hteli samo da učinimo starima. Nije nam to palo na pamet, njegovi su se ponašali kao da smo u braku, kao da sam snaja, njegov brat zvao me je gospa mala. Možda mu je nešto dunulo kad se razboleo - prisetila se supruga proslavljenog glumca.

Foto: Printscreen You Tube

UČESNICA RIJALITIJA PRONAĐENA MRTVA! Roditelji su pokušali da joj daju veštačko disanje, ali NIJE JOJ BILO SPASA! Ova lepotica sada je među anđelima... (VIDEO)

Foto: Printscreen You Tube

Prema tvrdnjama njegove supruge, Bata je bio veliki boem, što ju je često nerviralo.

- Bata je radio noću, kafana je bila njegova druga prirodna sredina. Ponekad sam i ja sedela s njim u kafani, a kada bi mi se prispavalo, samo bih ga pogledala, a on bi rekao: „Samo ti idi, ženama je mesto u kući.” To je radio u šali, da bi „ispao” autoritet pred društvom. Njegova omiljena pesma je bila „Stani, stani, Ibar vodo”, a znao je i mnoge stare izvorne pesme. Kada muzičari ne bi znali neku pesmu, on bi im je otpevao, a onda bi tražio da mu plate za trud. Inače, bio je široke ruke, čašćavao je sve živo - kelnere, muzičare, saobraćajce, i svi su ga obožavali - iskrena je Olga Stojković.

ONA JE ZABIBERILA ČORBU! Voditeljka kriva za odluku princa Harija i Megan Markl: STALO MI JE DO NIH DVOJE!

Foto: Printscreen You Tube

Njih dvoje nisu imali dece, ali je su zato imali štićenicu o kojoj su brinuli:

- Iako nismo imali svoju, brinuli smo se o mnogo tuđe dece. Naša štićenica je Radmila Pavlović, ćerka njegovih najboljih prijatelja. Nije živela kod nas, ali smo veoma brinuli o njoj - rekla je u jednom intervju supruga glumca. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija