• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.10.2018

00:03

REK'O, PA POREK'O! Zaev: Neću da dam ostavku, ako ih bude, izbori u novembru!

Balkan

REK'O, PA POREK'O! Zaev: Neću da dam ostavku, ako ih bude, izbori u novembru!

Podeli vest

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je večeras, u drugom obraćanju javnosti, da neće podneti ostavku koju je najavljivao ako referendum bude neuspešan, kao i da će vanredni izbori, ako ih bude, biti održani u novembru

Zaev je pre referenduma rekao da će podneti ostavku ukoliko bude neuspešan.

- Danas smo imali uspešan referendum, većina građana je glasala ''za'' - rekao je makedonski premijer na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je za glasanje u parlamentu o ustavnim promenama potrebna dvotrećinska većina i pozvao političke protivnike da ostave partijske i lične interese po strani.

(FOTO) SKOPLJE VRVI OD PROTIVNIKA REFERENDUMA! Građani Makedonije ni po koju cenu ne žele promenu imena! SLAVLJE NA ULICAMA!


- Razgovaraćemo sa protivnicima u parlamentu i ukoliko imamo dvotrećinsku većinu za ustavne promene, nastavićemo sa realizacijom sporazuma sa Grčkom. Ukoliko to ne budemo imali, raspisaćemo nove izbore - rekao je Zaev i naveo da će, ukoliko dođe do izbora, oni biti održani u novembru.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, za Makedoniju dolazi zlatno vreme.

- Od 650.000 građana, većina je glasala ''za''. Želim da se zahvalim svim građanima, i onima koji su glasali ''za'' i onima koji su glasali ''protiv'', jer su preuzeli odgovornost. Građani su pokazali demokratsku zrelost i koračaju našim putem ka EU i NATO - rekao je Zaev.

ONI SU DANAS PRSLI U MAKEDONIJI! Propao referendum! Građani odlučno rekli NE PRITISCIMA NATO I EU!


On je istakao da nema alternative za članstvo Makedonije u NATO i EU i da je ne može biti. 

- Ne možemo se igrati - zaključio je Zaev.

Direktor izborne komisije u Makedoniji Oliver Derkoski večeras je zvanično saopstio da referemdum nije uspeo, jer nije obezbedi 50 odsto izlaznosti koliko je bilo neophodno da bi bio validan.

- Jasno je da ovim referendumom odluka nije doneta - kazao je Drekoski novinarima, prenosi Rojters.

ZVANIČNO! Direktor Državne izborne komisije: REFERENDUM NIJE VALIDAN, NEDOVOLJNA IZLAZNOST!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
skopje

pre 5 godina

To je pravi "evropski" političar, jedino što zna je da laže,a ko laže, taj i krade.

Branko

pre 5 godina

" NEMA OSTAVKE, TIPICNO KAO MILO MILOGORAC I NASA ZUTA CIRKUS OPZICIJA AKO TREBA I DRZAVU-NAROD ZRTVOVATI RADI SVOJIH INTERESA " !!!????

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17