• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2019

17:18

PLJUŠTE KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG SKANDALA U HRVATSKOJ! Nagrabusila šestorica muškaraca, među njima i VOJNICI ZBOG POSEDOVANJA I ŠVERCA ORUŽJA!

Balkan

PLJUŠTE KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG SKANDALA U HRVATSKOJ! Nagrabusila šestorica muškaraca, među njima i VOJNICI ZBOG POSEDOVANJA I ŠVERCA ORUŽJA!

Podeli vest

Zadarska policija je podnela krivičnu prijavu protiv šestorice muškaraca, među kojima i tri pripadnika hrvatske vojske, zbog nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari, a nakon istrage o pilotima koji su u vojnom helikopteru prevozili švercera oružja

Iz policije su saopštili da su istragom bile obuhvaćene i dve osobe iz vojske, pa su je sprovodili u saradnji s Vojnom policijom, prenosi Hina.

Policija je nadležnom državnom tužilaštvu podnela krivične prijave protiv četiri hrvatska državljanina od 36, 40, 41 i 42 godine, a dvojica od njih prijavljeni su i za prekršaje iz Zakona o posedovanju oružja građana.

Istragom su naknadno prijavljena još dva hrvatska državljanina od 46 i 52 godine, takođe zbog nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja.

Istraga se sprovodi i jer na području Zadra i okoline pretragom domova osumnjičenih, poslovnog prostora, ličnih automobila i čamaca pronađene veće količine municije vojnog porekla kalibra 5,56X45 milimetara.

Reč je o 6.593 komada te municije, 31 komad kalibra 12,7 50 BMG, 908 komada municije vojnog porekla kalibra 7,62 mm, 416 komada kalibra 7,9 mm, takođe vojnog porekla.

Portali prenose nepotvrđene informacije i imena šestorice umešanih u šverc oružja iz Vojne baze u Zemuniku, a to su vojni pilot Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, dok su od civila prijavljeni Mišel Pavlović iz Bibinja, bivši zamenik gradonačelnika Zadra Ivica Vlakić i Mladen Bencun iz Zadra.

SKANDAL U HRVATSKOJ! PILOTI VOJNIM HELIKOPTEROM PREVOZILI ŠVERCERA ORUŽJEM! Iskusni letači UDALJENI IZ SLUŽBE!


Zamenik zapovednika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Mihael Križanec potvrdio je danas da su u slučaju pilota koji su u Zemuniku prevozili švercera oružja evidentni bezbednosni propusti.

- Pojedinci i pojedinačni slučajevi biće sankcionirani. Evidentno je bilo određenih bezbednosni propusta, od same kontrole i nadzora ulaska u kasarnu. Preduzete su zaštitne mere da se slične situacije ne bi ponovile- izjavio je Križanec na vanrednoj konferenciji za novinare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17