• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

28.12.2019

12:46

MPC PRAVI STRATEGIJU ODBRANE HRAMOVA! Sveštenici i vernici se organizuju, SVE ĆE BITI SPREMNO DO BADNJEG DANA!

Balkan

MPC PRAVI STRATEGIJU ODBRANE HRAMOVA! Sveštenici i vernici se organizuju, SVE ĆE BITI SPREMNO DO BADNJEG DANA!

Podeli vest

Mitropolija crnogorsko-primorska do Badnjeg dana napraviće strategiju odbrane hramova nakon što je u Skupštini usvojen Zakon o slobodi veroispovesti i uverenja

Primenom ovog zakona u pitanje bi mogla biti dovedena imovina Mitrropilije.

- Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve - rekao je sagovornik iz MCP-a, pišu crnogorske Vijesti.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći između četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju "odbori i bratstva za odbranu svetinja".

(FOTO) PRETUČENI VLADIKA METODIJE NA VMA! Ima teže povrede unutrašnjih organa?!

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na "važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu", navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti.

Demokratski front će buduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je "Vijestima".

Foto: Printskrin video

Demokratska Crna Gora osudila je "nasilinički način usvajanja neustavnog Zakona o slobodi veorispovesti". Navode da je to kukavičko postupanje crnogorskih vlasti u svim fazama dana, neustavno i nezakonito hapšenje i pritvaranje građana i poslanika, kao i izazivanje međuvjerske i međunacionalne mržnje i netrpeljivosti".

Predsednik partije Aleksa Bečić izjavio je da se "gnuša saznanja da je primijenjena sila i prema sveštenstvu i monaštvu, a posebno prema jednom od najistaknutijih crkvenih velikodostojnika, episkopu Metodiju". Odbornici Demokrata u SO Golubovci napustili su juče sednicu u znak revolta što je policija prethodne noći hapsila građane u blizini Aerodroma Golubovci.

PETICIJA - SRBIJO, ODLIKUJ MILOJA! Održao je Crnoj Gori lekciju iz čojstva i junaštva!

Socijalistička narodna partija tekođe je osudila napad na vladiku Metodija i vjernike, ali i hapšenje poslanika DF-a. "U znak solidarnosti sa opozicionim kolegama, koji se nalaze u pritvoru i zbog svega rečenog o Zakonu o slobodi veorispovesti, SNP CG otkazuje redovne prednovogodišnje aktivnosti u svojim opštinskim odborima", navela je ta partija u saopštenju, prenose Vijesti.

Njen potpredsednik, a predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić otkazao je tradicionalni novogodišnji i božićni prijem "zbog novonastalih okolnosti".

Policijski službenik Centra bezbednosti Nikšić Miloje Šćepanović dao je sinoć otkaz nakon 30 godina staža jer nije hteo da učestvuje, kako je rekao u akciji policije protiv građana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RUSS

pre 4 godine

Sem Matije Bećkovića, ni jedan crnogorac koji živi u Srbiji, ni da zucne! Za svaki slučaj, valjda! Bar je do sada uvek tako bilo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija