• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Avaz.ba

19.02.2020

12:08

NEKO ISTRAGU SMRTI LANE BIJEDIĆ GURA U POGREŠNOM SMERU?! Šokantni detalji o rasvetljavanju zločina koji je potresao Balkan!

Balkan

NEKO ISTRAGU SMRTI LANE BIJEDIĆ GURA U POGREŠNOM SMERU?! Šokantni detalji o rasvetljavanju zločina koji je potresao Balkan!

Podeli vest

Skoro pet meseci ubica Lane Bijedić je na slobodi, a rasvetljavanju ovog zločina ne ide u prilog ni činjenica da u MUP-u ZHK vlada ogroman unutrašnji sukob u koji su uvučeni postupajući tužilac Josip Aničić i komesar Milan Galić, kao i vodeći tim istražitelja

Naime, pojedini mediji objavili su informaciju da je nesrećna devojka izvršila samoubistvo i da postupajući tužilac i komesar vode istragu o ubistvu na svoju ruku!?

Pozivajući se na sastanak u MUP-u ZHK od 12. februara, objavljeno je da je jedan od vodećih stručnjaka iz oblasti genetike i veštakinja FUP-a došla u sukob s tužiocem Aničićem tvrdeći da svetski poznati forenzičar Džon Klark poseduje dokaze da se radi o samoubistvu i insistirala je da ga angažuju.

Više izvora iz Centra za forenziku FUP-a kategorički je negiralo da su veštaci na sastanku govorili o bilo čemu osim o svojim nalazima, te da se plasiraju brutalne laži o sukobu s tužiocem i navodima o samoubistvu.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona juče ujutru su, kako saznajemo, otvorili internu istragu u vezi s plasiranjem neistinitih informacija.

Šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić jučer je Avazu kratko potvrdio „da se na osnovu svih do sada prikupljenih dokaza u slučaju smrti Lane Bijedić vodi istraga za ubistvo“.

- To je, dakle, kvalifikacija tog krivičnog dela i istraga će, zasigurno, potrajati. Mi nećemo prestati s radom sve dok ne rasvetlimo svaki detalj okolnosti koje su dovele do tragične smrti Lane Bijedić - poručio je Galić.

S druge strane, iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona juče su se oglasili saopštenjem za javnost.

- Vezano za sastanak održan dana 12. februara 2020. godine u prostorijama MUP-a ZHK, očigledno je da se napadaju tužioci na način kojim, očito, neko ima za cilj da ih obeshrabri u daljnjem zakonitom postupanju i provođenju istrage – kažu iz Tužilaštva.

- Zbog mase neistina iznesenih na portalima, ne želimo da komentarišemo, niti ćemo davati bilo kakve informacije do donošenja konačne tužiteljske odluke, kada će javnost zasigurno tačno i objektivno biti obaveštena od tužilaštva - navedeno je u saopštenju koje potpisuje Josip Aničić, jedan od tužilaca u slučaju ubistva Lane Bijedić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija