• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti / Informer

22.03.2021

09:19

DAN ŽALOSTI U HERCEG NOVOM I BARU! Crna Gora obeležava godinu dana od prvog korona smrtnog slučaja!

Balkan

DAN ŽALOSTI U HERCEG NOVOM I BARU! Crna Gora obeležava godinu dana od prvog korona smrtnog slučaja!

Podeli vest

Prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa u Crnoj Gori zabeležen je 22. marta 2020. godine kada je u Kliničkom centru preminuo pacijent iz Herceg Novog

Od tada do danas od posledica kovida 19 preminulo je 1.194 Crnogoraca. Predsednik države, Milo Đukanović očekuje od Vlade da 22. mart proglase danom nacionalnog sećanja na sve žrtve virusa korona.

Zastava na zgradi predsednika danas će, kako je najavio, biti spuštena na pola koplja.

- Podržao sam inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sećanja na sve žrtve virusa korona - saopštio je Đukanović na "Tviteru".

On smatra i da žrtve zaslužuju spomenik. Predsednik opštine Bar Dušan Raičević proglasio je danas Dan žalosti za preminule od posledica korone na teritoriji opštine Bar i podržao inicijativu za proglašenje dana nacionalnog sećanja na preminule od posledica ovog virusa u Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sabahudin

pre 3 godine

Ako bi sve smrti bile "ravnopravne", a trebalo bi, onda bi dan žalosti bio svaki dan. "Prvi korona smrtni slučaj". Jeste li sigurni od čega je umro? Kako znate?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17