• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.07.2021

07:33

MILO, POTURICE! Posle usvajanja rezolucije, Đukanović ide u Srebrenicu na komemoraciju!

Balkan

MILO, POTURICE! Posle usvajanja rezolucije, Đukanović ide u Srebrenicu na komemoraciju!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prisustvovaće komemoraciji u Srebrenici 11. jula

Ðukanović će, kako prenose sarajevski mediji, doći u Potočare radi odavanja počasti žrtvama genocida, a druge aktivnosti u vezi njegove posete nisu predviđene.

Predsednik Crne Gore Ðukanović i ranijih godina je učestvovao u komemoraciji srebreničkim žrtvama, prenela je RTCG.

Osim Ðukanovića, komemoraciji 11. jula povodom prisustvovaće potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, kao i ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović.

Abazović će, osim odavanja počasti žrtvama u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini održati niz sastanaka sa tamošnjim zvaničnicima, uključujući i članove Predsedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Podsetimo, nedavno je u Skupštini Crne Gore izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Rezolicija je usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7.

Rezolucija podrazumeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SR71

pre 2 godine

Predsednik No.1 u regionu a i sire-Milo Djukanovic!Zivio!

Rade R

pre 2 godine

Postoji ona stara narodna izreka: "poturica gori od Turčina"! Nastala je u vreme kad je "Turčin" bio okupator! Ništa se nije promenilo od tada, poturice su nastavak te okupacije! A Milo je spreman da bude i poturica i ustaša ili bilo šta drugo!

milankukic

pre 2 godine

njemu i dritanu treba zabraniti ulaz u REPUBLIKU SRPSKU

cccc

pre 2 godine

Jeli slučajno problem tome lopovu zabraniti ulazak u Republiku Srpsku.

HAG

pre 2 godine

Jel znate vi uopšte ko je najduže bio POD TURCIMA(i bukvalno i figurativno)? SRBI......ha ha ha Pod Turke ušli kao srbi a izvukli se ispod Turaka kao POTURICE....ČINJENICE ;)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija