• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2019

11:33

KURDI TVRDE: UKRALI SMO BAGDADIJEVE GAĆE I POMOGLI AMERIKANCIMA DA UZMU DNK! Mi smo zaslužni, a ne Tramp što je LIKVIDIRAN JE NAJTRAŽENIJI TERORISTA! (FOTO/VIDEO)

Vesti

KURDI TVRDE: UKRALI SMO BAGDADIJEVE GAĆE I POMOGLI AMERIKANCIMA DA UZMU DNK! Mi smo zaslužni, a ne Tramp što je LIKVIDIRAN JE NAJTRAŽENIJI TERORISTA! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Sirijski Kurdi kažu da su uspeli da ubace svog špijuna u redove Abu Bakr al-Bagdadija i tako pomognu Amerikancima da ga otkriju

Kako je jedan od vođa Sirijskog demokratskog fronta otkrio, njihov špijun je uspeo da ukrade gaće vođe ISIS kako bi iz njih mogao da se uzme DNK i potvrdi identitet najtraženijeg teroriste.

Upravo zahvaljujući Kurdima američki vojnici su došli do skrovišta Bagdadija u severnoj Siriji, odakle je vođa ISIS, navodno, hteo da pobegne u Tursku, piše Gardijan.

 

 

Tramp nije odao dovoljno priznanje Sirijskom demokratskom frontu, iako su oni, kako tvrde, imali ključnu ulogu u čitavoj operaciji koja je dovela do likvidacije lidera ISIS. 

- Od 15. maja radili smo zajedno sa CIA na operaciji lociranja Bagdadija i njegovog praćenja. Jedan od naših je uspeo da uđe u kuću u kojoj se terorista skrivao - napisao je Polat Kan, viši zvaničnik Sirijskog demokratskog fronta na Tviteru, dodavši da je Bagdadi često menjao mesta skrivanja, kao i da su to obično bile skromne kuće. Baš uoči kobnog trenutka on je planirao preseljenje u novo skrovište - Jearblus, na granici Turske i Sirije.

 

 

- Naš čovek, ne samo da je uspeo da se inflitrira i dođe do lidera ISIS, već mu je pošlo za rukom i da ukrade njegov donji veš kako bismo uradili DNK test i bili sto odsto sigurni da je to al- Bagdadi.

 

 

Iako je Tramp pokušao da pobre sve zasluge za likvidaciju jednog od najozloglašenijih terorista, Sirijski demoktarski front naglašava da je je on istovremeno i ugrozio čitavu operaciju, time što je povukao deo američkih vojnika iz Sirije kada je počela turska ofanziva, iako su vojnici SAD i Kurdi zajednički radili na borbi prptiv terorista.  

- Pre više od mesec dana doneta je odluka da se eliminiše Bagdadi. Međutim povlačenje američke vojske i turska invazija ugrozili su sve specijalne operacije, uključujući i poteru za Bagdadijem- rekao je Kan.  

On je još otkrio da su u subotnjoj operaciji upravo njegovi ljudi američkim specijalcima poslali koordinate, pomagali prilikom vazdušnog desanta i omogućili sve do poslednjeg trenutka da se akcija završi uspešno. 

Još jedna od ključnih osoba za pronalaženje Bagdadija bio je, kako piše Gardijan, muž svastike vođe ISIS. Kako otkrivaju irački zvaničnici Muhamad Ali Sajid al- Zobae odveo ih je u tunel u pustinji na iračko- sirijskoj granici, gde su pronađeni mnogi predmeti koji su mu pripadali. Iračani tvrde da su tu otkriveni oružje, medicinske kese, religiozne knjige, mape, i rukom iscrtane lokacije.

(VIDEO) AL BAGDADI JE STRADAO KAO KUKAVICA! Razneo sebe i SVOJE TROJE DECE! Tramp potvrdio da je vođa ISIS likvidiran!

Zahvaljujući iračkim i kurdskim obaveštajcima, CIA je početkom septembra dovedena do mesta na kome se okrutni terorista skrivao, i gde je na kraju i umro.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ahmet

pre 4 godine

Ziv je Baki, umro nije, dok je amerike i albanije.

Antirusofil

pre 4 godine

Pa ti sine znas, i jesi neki strucnjak za bezvezne posla

MilosObilic1389

pre 4 godine

Комплетна... - фарса...! Смишљена искључиво за ... - "наивне уметнике"...!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17