• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

20.11.2019

11:23

TRAMP TEŠKO BOLESTAN?! Ponovo pokrenute spekulacije o zdravlju lidera Amerike!

Vesti

TRAMP TEŠKO BOLESTAN?! Ponovo pokrenute spekulacije o zdravlju lidera Amerike!

Podeli vest

Predsednik SAD tokom vikenda primljen u bolnicu sa jakim bolom u grudima, što ukazuje na teške srčane probleme. Nije bio na rutinskom pregledu kao što je saopštio, pišu američki mediji

Američki predsednik Donald Tramp (73) teško je bolestan, spekulišu mediji u SAD. Oni sumnjaju da predsednik ima ozbiljnih srčanih problema i da je tokom vikenda otišao u bolnicu zbog toga, a ne zbog godišnjeg rutinskog pregleda kao što je objavio.

Deo godišnjeg pregleda

Tramp je u subotu nenajavljeno otišao u Nacionalni vojni medicinski centar "Volter Rid" u Vašingtonu, navodno na "prvi deo godišnjeg lekarskog pregleda".

- U očekivanju 2020, u kojoj će biti mnogo posla, predsednik je iskoristio slobodan vikend u Vašingtonu da počne deo rutinskog godišnjeg lekarskog pregleda - navela je portparolka Bele kuće Stefani Grišam.

Nakon toga Tramp se u nedelju oglasio na Tviteru.

"Sve je vrlo dobro (sjajno!). Završiću pregled sledeće godine", kratko je napisao Tramp.

Budući da je na godišnjem pregledu već bio u februaru, to je odmah podstaklo spekulacije da Tramp boluje od neke ozbiljne bolesti. Amerikancima je bilo sumnjivo i to što je predsednik otišao na "deo pregleda", budući da se rutinska ispitivanja obično obavljaju u celosti.

- Tramp je primljen u bolnicu sa jakim bolom u grudima. To ukazuje na teške srčane probleme, u najgorem slučaju infarkt - objavili su mediji u SAD, citirajući neimenovanog izvora.

TRAMP BESNI NA NOVINARE! NEMAM SRČANE PROBLEME, MEDIJI SU BOLESNI! Predsednik tvrdi da je samo išao na rutinski pregled! (VIDEO)

Sumnje da je Tramp bolestan podgrejalo je i to što se u javnosti nije pojavio od petka, te su mnogi ubeđeni da je tokom vikenda bio podvrgnut nekoj hirurškoj intervenciji.

S obzirom na to da u Americi predsednik mora da bude potpuno zdrav da bi obavljao funkciju, spekulacije o Trampovoj bolesti izazvale su pravu histeriju. Zbog toga je njegov lekar Šon Konli bio prinuđen da se oglasi saopštenjem, koje je objavila Bela kuća.

- Spekulacije o predsednikovom zdravlju nisu tačne. On nije imao nikakve bolove u grudima niti je primljen u bolnicu zbog nekog hitnog, akutnog problema. Nije se podvrgao nikakvim specifičnim kardiovaskularnim ili neurološkim pregledima ni intervencijama - istakao je dr Konli.

On je dodao da je u pitanju bio deo planiranog rutinskog pregleda.

- To je primarna preventivna nega, koju dobija svake godine. Zbog toga što nije bilo sigurno da će stići da dođe na pregled, poseta Medicinskom centru držana je u tajnosti - naveo je Trampov doktor.

TRAMP KOD LEKARA! Evo o čemu se radi!

Samo se malo ugojio

Prema njegovim rečima, predsednik SAD je potpuno zdrav.

- Nakon laboratorijskih analiza, pregleda i preporuka specijalista, zaključio sam da je predsednik jako dobrog zdravlja - naglasio je dr Konli.

Kako je navedeno, Tramp se samo malo ugojio u odnosu na prošli pregled. Sada ima 110,2 kilograma, a u februaru je težio 108,4 kilograma.

Ovo, inače, nije prvi put da Trampa pokušavaju da proglase bolesnim. Dosad su ga njegovi protivnici proglašavali ludim i nesposobnim za obavljanje najviše funkcije u zemlji. Tvrdili su da je mentalno oboleo jer ne razlikuje realnost od fikcije i jer ima burne reakcije na sve što mu se ne sviđa. Takođe, neki lekari su na osnovu Trampovih pokreta i gestikulacije zaključivali da on ima neurološke probleme.

SAD Zapadnu obalu pripojile Izraelu

Foto: Rojters

Majk Pompeo

Amerika je spornu oblast Zapadnu obalu pripojila Izraelu, što je izazvalo negodovanje Palestinaca, ali i čitavog sveta.
Državni sekretar SAD Majk Pompeo objavio je da Amerika priznaje pravo Jevrejima da grade naselja na Zapadnoj obali, koju Palestinci takođe smatraju svojom teritorijom. On je tako odbacio pravno mišljenje Stejt departmenta iz 1978. da "civilna naselja na okupiranim teritorijama nisu u skladu s međunarodnim pravom".
Tu njegovu izjavu osudili su Rusija, EU i arapske zemlje, a sazvana je i posebna sednica Saveta bezbednosti UN. S druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanijahu otputovao je juče na Zapadnu obalu, gde je proslavio "legalizaciju" jevrejskih naselja.
Inače, Trampova administracija već je donela više odluka u korist Izraela. Priznala je Jerusalim kao glavni grad Izraela i odobrila izraelsku aneksiju Golanske visoravni. Takođe, zatvorila je palestinsko diplomatsko predstavništvo u Vašingtonu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17