• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2020

07:10

NATO ADMIRALIMA KLECAJU KOLENA: TO ŠTO PUTINOVI PILOTI RADE JE HOROR! Rusi bez milosti zagorčavaju život Pentagonu u Baltiku usred masovnih vojnih manevara Alijanse! (VIDEO)

Vesti

NATO ADMIRALIMA KLECAJU KOLENA: TO ŠTO PUTINOVI PILOTI RADE JE HOROR! Rusi bez milosti zagorčavaju život Pentagonu u Baltiku usred masovnih vojnih manevara Alijanse! (VIDEO)

Podeli vest

Dok hiljade NATO vojnika učestvuje u "ratnim igrama", masovnoj vojnoj vežbi na Baltiku, Rusi podižu borbene helikoptere i lovačke avione i simuliraju napad na njih. Pojedini NATO zvaničnici su beznadežni, dok im je vojska preplašena

Više od 3.000 vojnika NATO-a, uključujući gotovo 200 mornara britanske fregate "HMS Kent"  nalazi se u ledenim vodama Baltičkog mora na godišnjoj vojnoj vežbi "Baltops".

Međutim, piloti ruske baltičke flote ih izluđuju, demonstrirajući nadmoć avionima, ali i helikopterima Mi-24.

U međuvremenu, desetak ruskih borbenih aviona Su-24, Su-27 i Su-30 izvodili su lažne "udare" na morske ciljeve NATO snaga prošle nedelje.

Rusija se pravda da su njihove vežbe bile planirane pre nego što je NATO odlučio datum za "Baltops".

NATO zvaničnici redovno saopštavaju da je stanje "krajnje opasno" i mole Ruse da odstupe.

Admiral Lord Alan Vest rekao je:

- Rusi su bili veoma opasni u poslednjih nekoliko godina, lete veoma nisko i blizu nas bez ikakve potrebe. 

- Godinama jedni prate vežbe drugih, ali ovo što Rusi rade je veoma opasno, ukoliko bi došlo do nesreće, stvari bi mogle da eskaliraju - dodao je admiral Vest.

Admiral zaključuje da je i pre bilo opasno, ali su Rusi mnogo agresivniji od kada je na čelu te zemlje Vladimir Putin.

"Baltops" se održava već 49 godina. Dizajniran je za testiranje efikasnosti NATO mornaričke i vazdušne snage za širok odgovor u slučaju sukoba u regionu, sa najraznopvrsnijim vežbama, od napada bespilotnim letelicama, lansiranja torpeda i izvlačenja žrtava iz vode, do preuzimanja zaliha hrane sa brodova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joksim

pre 3 godine

Veće ništarije od ovog Đukanovića nema niti se može naći takav, niti će goreg Crna Gora ikada imati! Zato je i ušao u Nato da mu oni branili opljačkano blago njega i njegove familije!!! Uze državljanstvo ljudima kojima je bogom dato rođenjem; priznade kuso i repato , ko da se on nešto pitao!? Razbio je opoziciju kojoj je vrijeme da počne da se sastavlja. Ne mogu razjedinjeni, oni se ponašaju ko da ih on uči! Tolike godine, ovakve vladavine probudilo bi narod iz Tunguzije pa i plemena iz sliva reke Amazon!?, Crnogorci ko hipnotisani! Ne dajte se braćo ovo ne ide na dobro!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17