• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2020

15:11

KRAJ JEDNE ERE! Boing posle 50 godina prekida proizvodnju modela 747 džambo džet! A AVION SMRTI I DALJE ĆE DA PRAVE!

Vesti

KRAJ JEDNE ERE! Boing posle 50 godina prekida proizvodnju modela 747 džambo džet! A AVION SMRTI I DALJE ĆE DA PRAVE!

Podeli vest

Kompanija Boing planira da prekine proizvodnju svog aviona 747 džambo džet (model 747-8) za dve godine. Portparol Boinga nije potvrdio ni odbacio navode o prekidu proizvodnje, ali je kazao da je kompaniji potrebno "više od dve godine" da završi sve narudžbe, prenosi SeeBiz

Nije tajna da Boing ima problema s neprijateljski nastrojenim tržištem i sopstvenim poteškoćama.

Čak i pre pandemije korona virusa avioindustrija se prebacila na manje i ekonomičnije avione s dva motora kao što je model 787 Drimlajner.

Petnaest neisporučenih primeraka modela 747 je namenjeno za transport tereta. Model 747-8 je takođe kasnio i premašio budžet, a veruje se da stvara gubitke od 2016. godine.

NAJVEĆI KRŠ MEĐU AVIONIMA OPET ĆE NA NEBO! Boing počinje sa testovima povučenog modela 737 Maks koji je dosad ODNEO STOTINE ŽIVOTA!!

Poslednju narudžbu putničkog aviona predstavljao je Air Force One 2017. godine, piše Engadget. Prekid proizvodnje modela 747 će značiti završetak velikog poglavlja u istoriji avijacije.

Ovaj model je u službi duže od 50 godina, a počela ga je koristiti kompanija PanAm u januaru 1970. godine. Njegovo izbočenje gornjeg dela ga je učinilo prepoznatljivim.

Boing 747 će još leteti, ali njegovo vreme se očigledno bliži kraju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17