• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.07.2020

17:21

VAŠE OPTUŽBE SU LAŽ! Rusija demantovala britanske tvrdnje: NEMAMO VEZE SA TIM, NEĆEMO TO DA TOLERIŠEMO!

Vesti

VAŠE OPTUŽBE SU LAŽ! Rusija demantovala britanske tvrdnje: NEMAMO VEZE SA TIM, NEĆEMO TO DA TOLERIŠEMO!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas kao neosnovane optužbe Velike Britanije da se Rusija mešala u parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji u decembru 2019. godine i da ruske obaveštajne službe stoje iza prikupljanja informacija o vakcini za Kovid-19

- Nemamo informacije o tome ko je mogao da hakuje britanske farmaceutske kompanije i istraživačke centre, ali možemo jedno da kažemo: Rusija nema nikakve veze sa tim pokušajima. Ne tolerišemo ni takve navode, niti još jednu optužbu o ruskom mešanju u izbore 2019. godine - naveo je Peskov, a prenosi TAS S.

Pethodno je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab optužio danas Rusiju da je pokušala da se meša u izbore u toj zemlji 2019. godine.

RUSKI SAJBER MEDVEDI KRADU VAKCINU?! Britanija, Amerika i Kanada optužuju Rusiju da pokušava da im ukrade podatke o vakcini protiv korone!

Rab tvrdi da je Rusija nezakonito prikupila osetljiva dokumenta, koja su povezana sa planiranim sporazumom o slobodnoj trgovini sa SAD, i objavila ih na društvenim medijima.

Takođe, britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost (NCSB) tvrdi da hakeri koje podržava Rusija pokušavaju da ukradu istraživanja o vakcini i načinu lečenja za Kovid-19 iz akademskih i farmaceutskih institucija širom sveta.

U koordinisanom saopštenju Velike Britanije, SAD i Kanade za hakerske napade optužuje se grupa APT29, poznata i pod nazivom "Cozy Bear", za koju se tvrdi da skoro sigurno deluje u okviru ruskih obaveštajnih službi, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17