• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.04.2021

20:54

DA LI ĆE LOVAC ŠESTE GENERACIJE DA IM OBEZBEDI DOMINACIJU?! Amerikanci na korak od proizvodnje NAJMOĆNIJEG aviona na svetu! /FOTO/VIDEO/

Vesti

DA LI ĆE LOVAC ŠESTE GENERACIJE DA IM OBEZBEDI DOMINACIJU?! Amerikanci na korak od proizvodnje NAJMOĆNIJEG aviona na svetu! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Krajem prošle godine Sjedinjene Države otkrile su da rade na razvoju lovca šeste generacije za američko ratno vazduhoplovstvo

Vil Roper, tada pomoćnik sekretara Vazduhoplovstva, objavio je ovu informaciju. Rekao je da se lovac razvija u okviru programa "Next Generation Air Dominance" (NGAD).

Američko ratno vazduhoplovstvo je već bio obaviloo prve probne letove, i tvrde da testiranje prevazilaze očekivanja rukovodstva Vazduhoplovstva.

Razni izvori prenose da su Sjedinjene Države u poodmakloj fazi razvoja budućeg lovca i da imaju potpuno drugačiji pristup svojoj proizvodnji, prvenstveno u digitalnom inženjeringu.

Brži i pametniji

To su mogućnosti koje digitalni inženjering pruža konstruktorima, dizajnerima i stručnjacima za ispitivanje. Digitalni inženjering se takođe pominje u dvogodišnjem izveštaju američkih vazduhoplovnih snaga, koji pruža potpun pregled trenutnih programa od 2019. i 2020. godine.

Foto: USAF

Izveštaj ne govori mnogo o novom pristupu i mogućnostima digitalnog inženjeringa. Takođe, u izveštaju su navedena samo dva projekta: bespilotna letelica "RK-180" i bombarder "B-21 Raider" (prema nekim izvorima, "B-21 Raider" će moći da probije odbranu ruskog sistema PVO S-400 ).

Naravno, iz bezbednosnih razloga informacije ne pružaju detalje ni o ova dva projekta. Dron "RK-180" je projekat kompanije "Northrop Grumman" i već je pušten u rad u 427. izviđačkoj eskadrili.

Jedino što se pominje je trošak koji projekat očekuje da iznosi oko 12,3 milijarde dolara za period od 2021. do 2025. godine i da će programeri koristiti digitalni inženjering.

Foto: USAF

Misterije oko američkog lovca šeste generacije

Mnogo je misterija oko ovog američkog projekta. Na primer, nijedan zvanični dokument ne sadrži informacije o proizvođaču ovog lovca ili grupi proizvođača. Zna se samo da u narednim godinama (2021.-2025.) Američka vlada planira skoro 10 milijardi dolara za ovaj projekat.

U tekućoj 2021. godini, Sjedinjene Države će dodeliti milijardu dolara u okviru programa NGAD, a za sledecu je zatraženo 1,5 milijardi.

Izveštaj USAF-a koji prenosimo predstavlja konceptualnu sliku lovca 6. generacije. Ali takođe ne pruža potrebne informacije. Možemo videti samo borbeni avion sa dva motora i letećim dizajnom nalik krilu.

Francuski mediji podseća da ovaj predstavljeni profil skice podseća na sumnjivi leteći objekat snimljen u dalekoj 2008. godini na nebu iznad Kalifornije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mica Haubica

pre 3 godine

ako čitav preleti atare sela Buđanovci, ondak je dobar

neki

pre 3 godine

..po cemu oni to vec znaju da je NAJBOLJI NA SVIJETU I DA CE PROBIJATI RUSKI PVO ...koji je to njihov prosao RUSKI PVO...ajde barem jeedan primjer ....e moji ameri ...koji ste vi prodavaci magel naivnim ljudima...

SR71

pre 3 godine

Black Bird-SR71 probijao obranu citavog SSSR nekoliko decenija!Leteo na vrlo velikim visinama(25-30km),a brzina oko 3.5 Maha!

Gari

pre 3 godine

Vidim i F35 im leti u p.. Najskuplji lovac 5.generacije, više je na zemlji nego u vazduhu!!!!! Ovaj 6. generacije, verovatno više POD ZEMLJOM NEGO U VAZDUHU

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17