• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24ur

22.05.2021

22:45

BAJDEN IZMISLIO TOPLU VODU! Džo ima rešenje za rešavanje sukoba između Izraela i Palestine! /FOTO/

Vesti

BAJDEN IZMISLIO TOPLU VODU! Džo ima rešenje za rešavanje sukoba između Izraela i Palestine! /FOTO/

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden ocenio je da je jedino moguće rešenje konflikta između Izraela i Palestine uspostavljanje dve države, i izrazio nadu da će primirije na obe strane, koje je stupilo na snagu u petak neće se prevremeno okončati

- Nema promena u mojoj obavezi da zaštitim Izrael i tačka. Nema promena -zaključio je Džo Bajden i dodao da je jedino rešenje postojanje dve države.

- To je jedini odgovor, jednini odgovor - naglasio je Bajden i istako da mira neće biti sve dok ceo region ne prihvati postojanje Izraela i tom prilikom pozvao Izrelce da okončaju sukobe sa određenim grupama u Jerusalimu.

Humanitarna pomoć već je počela da stiže u pojas Gaze koji kontroliše Hamas. Kamioni raznih humanitarnih organizacija počeli su tamo dostavljati pomoć, uključujući lekove, hranu i gorivo. Ujedinjene nacije su saopštile da su izdvojile 18,5 miliona dolara za pomoć toj oblasti.

Foto: AP Photo/Adel Hana

Prema UN-ovom Dečjem fondu (Unicef), više od 100.000 ljudi bilo je primorano da napusti svoje domove tokom sukoba na tom području. Kući su se počeli vraćati u petak, a vlasti u Gazi rekle su da je 1.800 stambenih jedinica nenastanjivih i da je 1.000 uništeno. Palestinske vlasti procenjuju da će za obnovu područja biti potrebni desetine miliona evra.

Prekid vatre, započet u petak ujutro, prvi put je stavljen na test nekoliko sati kasnije, kada je desetine hiljada Palestinaca prisustvovalo molitvama u petak u džamiji Al Aksa u Jerusalimu. Neki pojedinci bacali su kamenje na izraelsku policiju, koja je odgovorila suzavcem i granatama. Uhapšeno je oko 20 Palestinaca.

Foto: Pixabay

Jedanaestodnevni sukob smatra se najgorim u regionu od 2014. godine. Hamas i druge militantne grupe ispalili su više od 4.000 raketa na izraelske gradove, a Izrael je izveo stotine vazdušnih udara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17