• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.06.2021

12:09

TEŠKA OPTUŽBA NA RAČUN RUSIJE! Oglasio se britanski šef diplomatije i otvoreno prozvao Moskvu...

Vesti

TEŠKA OPTUŽBA NA RAČUN RUSIJE! Oglasio se britanski šef diplomatije i otvoreno prozvao Moskvu...

Podeli vest

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab saopštio je danas da nije pucano na britanski razarač u Crnom moru i da je rusko objašnjenje incidenta predvidljivo netačno, a pozvao je i Kinu da poštuje sporazume vezano za Hongkong

Vlasti u Moskvi objavile su juče da su ruski patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača „Difender", jer je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što Britanija demantuje.

"Nije pucano u britanski razarač "Difender" koji je prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode", rekao je Rab novinarima tokom posete Singapuru, prenosi Rojters.

On je naglasio da je brod plovio u skladu sa međunarodnim pravom, a da je ruski izveštaj o događaju predvidljivo netačan.

Rab je tokom svog obraćanja govorio i o nedavnim događajima vezanim za Hongkong i hapšenju novinara lista "Epl Dejli" po zakonu o nacionalnoj bezbednosti i pozvao Kinu da poštuje svoje obaveze prema nezavisnim medijima u Hongkongu, u skladu sa sporazumom koji ima sa Britanijom.

 

Foto: AP/Photo

Britanski šef diplomatije Dominik Rab

„Veoma pažljivo pratimo ono što se događa u vezi gašenja lista "Epl Dejli" i hapšenjem novinara i pozivamo Kinu da poštuje sporazume koje je slobodno prihvatila, a smatramo da je to pitanje poverenja i da je važno za narod Hongkonga“, naglasio je Rab.

Vlasti u Hongkongu saopštile su ranije da preduzete policijske akcije u listu "Epl Dejli" nisu usmerene na slobodu štampe, a Kinesko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je povodom ovog slučaja da prava i slobode ne mogu biti ispred nacionalne bezbednosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemanjicbgd

pre 2 godine

Britanci, mirni, ne cackajte mecu dok spava.

dragan

pre 2 godine

I nismo ovo, mi nismo ono, mi nismo narusili niciju teritoriju, mi smo bogom dani. Braco Rusi sledeci put potopite im te lavore pa neka onda dokazuju gde su se udavili.

Balkan

pre 2 godine

Ako se ne varam to vise nisu Ukrajinske teritorijalne vode nego Ruske teritorijalne vode, to sto vi kao Englezi to ne priznajete to je vasa stvar i bolje da ne cackate gde nije mesto i sta vi uopste trazite u Crnom moru, bolje idite kuci dok je vreme. A isto tako ostavite se Hong Konga ni to nije vase odavno gledajte u svoje dvoriste. Ziveli

Biciklista

pre 2 godine

Pa valjda postoji tačna GPS ruta tog razarača po navigacija ne ide sekstantom i hronometrom....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija