• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

14.07.2021

09:01

ZAHAROVA "IZREŠETALA" NEMAČKU ZBOG KOSOVA! Rusija uhvatila Berlin u rastrojstvu, pa postavila ključno pitanje!

Reuters

Vesti

ZAHAROVA "IZREŠETALA" NEMAČKU ZBOG KOSOVA! Rusija uhvatila Berlin u rastrojstvu, pa postavila ključno pitanje!

Podeli vest

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova obratila je pažnju na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja

„Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog rastrojstva u sopstvenoj vlasti“, napisala je Zaharova na telegram-kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski.

„Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi – „crnom rupom“. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem., bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju“, naglasila je Zaharova.

„U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)“, zaključila je portparolka MIP-a.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

pa to nije nista novo nemci su siptarima braca po oruziju jos iz drogog svetskog rata a i sad su slali svoje dobrovoljce kao i ameri a kad su došle takozvane mirovne snage svo oruzije koje su imali srbi oni su oduzeli a siptarima ostavili e to je ta pravda sramota

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17