• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.04.2020

18:53

KO HOĆE, TAJ I MOŽE! Slepi paratriatlonac istrčao polumaraton iza svoje zgrade! (Video)

Live TV

KO HOĆE, TAJ I MOŽE! Slepi paratriatlonac istrčao polumaraton iza svoje zgrade! (Video)

Podeli vest

Ako nešto dovoljno želite, onda ne postoje prepreke da to i ostvarite, a to se vidi i u ovoj vanrednoj situaciji

I dok su mnogi razočarani što ne rade teretane i ne mogu da vežbaju, uspešni čačanski paratriatlonac, Lazar Filipović, istričao je polumaraton iza svoje zgrade.

- Ne prestajem da treniram i sada to radim onako kako propisane mere dozvoljavaju. Jedini način da to i ostvarim u ovoj situaciji jeste bilo trčanje iza zgrade i nije mi bilo teško. Vreme i prosek nisam jurio, jer unutar 21 195 metara imao sam čak 480 okreta - rekao je Lazar.

Međutim, ovaj uspešni sportista pomerio je sve granice i pre mnogo godina, kad je odlučio da će se baviti biciklizmom, iako je rođen kao slabovid sa mogućnošću vida svega tri posto. Uprkos tome, Lazar je pre devet godina postao prvak Evrope u paratriatlonu, pobedio na Svetskom kupu u Francuskoj, Engleskoj i Španiji.

- Nije bilo lako, ali uspeo sam uz pomoć i podršku roditelja. Biciklizam je moja ljubav od malih nogu i sa njim sam spoznao sve svoje mogućnosti. Pored toga, volim trčanje, i sa svojim slabovidim kolegom Goranom Nikolićem istračao sam 10 punih maratona za 10 dana, od  Kragujevca do Mostara (422 km), što niko do tada nije ostvario - ispričao je Lazar.

Za ovog Čačanina sport je najvažnija, ali nije jedina oblast u kojoj postiže rezultate. Jer, iako vidi kao kroz lupu diplomirao je na Fakultetu medicinksih nauka u Kragujevcu i postao fizioterapeut.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17