• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

19:20

CILJ JE DA ŠTO VIŠE GRAĐANA DOBIJE 100 EVRA! Penzionerima i socijalno ugroženima automatski se isplaćuje novac! (Video)

Podkast

CILJ JE DA ŠTO VIŠE GRAĐANA DOBIJE 100 EVRA! Penzionerima i socijalno ugroženima automatski se isplaćuje novac! (Video)

Podeli vest

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da će se svi drugi koji žele da im se isplati za to prijaviti od 15. maja do 5. juna

Na konferenciji za novinare ministar je objasnio da će 100 evra biti automatski isplaćeno penzionrima onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć i ona će početi 15 maja, a svi drugi punoletni građani koji žele taj novac treba da se prijave na dva načina.

Jedan je preko portala Uprave uprave za trezor, odnosno preko interneta, ili kol centra.

- Sama procedura je veoma jednostavna, ne zahteva više od jednog minuta vašeg anagažmana. Na dva načina mogu da se prijave. U oba slučaja ostavljate tri, odnosno četiri podatka, ime i prezime, JMBG, broj lične karte i birate banku u koju želite da vam se uplati novac - rekao je Mali.

USVOJEN REBALANS U IZNOSU OD 5,1 MILIJARDE EVRA! Siniša Mali najavio odluke na ekonomskom planu! (Video)

Ako građanin ima račun u banci, novac će mu na taj račun biti isplaćen, a ako nema, treba samo da se izjasni u koju banku želi da mu se novac uplati na namenski račun, objasnio je Mali.

Naveo je da već nedeljama traje kampanja pojedinih tajkuna da ne treba svi da dobiju po 100 evra, navode da to nije pravedno da dobiju svi.

- Ko želi, dobija. Oni koji ne žele, nemaju potrebu za tim, ne treba da se prijavljuju - kaže Mali.

ČAK 183.000 PREDUZEĆA PRIJAVILO SE ZA POMOĆ! Prva minimalna zarada početkom maja! (Video)

Isplata 100 evra je, navodi, deo mera Vlade, a da je konkretno mera isplate 100 evra usmerena da se podigne tražnja, da se novac iskoristi za kupovinu dobara i usluga kako bi se srpska privreda pokrenula u što kraćem period.

- Do 15. i 20. juna u potpunosti ćemo završiti isplatu 100 evra onima koji su izrazili želju da ih dobiju - rekao je Mali.

MERE ZAŠTITE DODATNO UBLAŽENE! Od ponedeljka se otvaraju pijace, teretane i saloni lepote! (Video)

POSLEDNJI IZVEŠTAJ U VEZI SA KORONOM! Još 207 zaraženih virusom, pet osoba preminulo! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rema

pre 4 godine

Ako non stop svakog minuta 200 građana zove jedva da moze da se prijavi 4 000 000 . ako svaka prijava traje 5 minuta i racunamo da se ljudi ne prijavljuje nocu i dok su na poslu ispada da bi trebalo da kol centar primi od 2000 do 5000 poziva u udarnim terminima da bi svi stigli da se prijave nemoguce ...znaci lopovi smislili kako da nam ne daju pare.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17