• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

15.06.2020

17:42

Gasifikacija Čačka najveći zajednički uspeh resornog ministarstva i grada: U energetsku efikasnost vrtića uloženo 11 miliona dinara (Video)

Podkast

Gasifikacija Čačka najveći zajednički uspeh resornog ministarstva i grada: U energetsku efikasnost vrtića uloženo 11 miliona dinara (Video)

Podeli vest

Ministarstvo rudarstva i energetike uložilo je 7,5 milioan dinara, a grad Čačak 3,5 kako bi se realizovao prejekat energetske efikasnosti u vrtiću „Kolibri“. Izvođač radova izabran je petog juna, a početak radova očekuje se u najkraćem roku

-Biće urađen  kompletan termički omotač za objekat, 12 centimetara kamene vune će biti nova zaštita za naše mališane, uradićemo termičku izolaciju krova, tavanskih prostora, unapredićemo mere zamene stolarije, ali sistemi grejanja i osvetljenja biće potpuno modernizovani. Objekat će biti na ponos Čačku i ministarstvu i verujem da će do kraja biti realizovan. U proteklih nekoliko godina uradili smo preko budzetskog fonda 77 objekata i rezultati su izuzetni, jer uštede koje su ostvarene u objektima gde su urađene mere energetske efikasnosti su i do 40 posto, tako da svaki dinar uložen u energetsku efikasnost se najbrže vraća. Značajna sredstva biće uložena i u narednom periodu-, izjavio je ministar Zoran Antić koji je obišao vrtić „Kolibri“.

Međutim, ovo nije prvi projekat koji je realizovan zajedničkim snagama i zahvaljujući dobroj saradnji grada Čačka i resornog ministarstva. Snabdevanje električnom energijom svih industrijskih zona je apsolutni prioritet, radi se i dalje na svim trafo stanicama . U Konjevićima, u industrijskoj zoni se radi projektno tehnička dokumnetacija za novu trafo stanicu koja će dinamički biti realizovana u skladu sa potrebama industrijske zone.

-Radili smo funkciju jačanja industrijske zone i obezbeđivanja svih ključnih energenata za fabrike koje su se otvarale i koje će se otvarati ovde u Čačku i mislim da smo do sada bili veoma uspešni. Očekuju nas instalacije trafo stanice 35/10 u industrijskoj zoni u Preljini i Konjevićima, za naše domaće privrednike kada već u septembru usvajamo  izmenu i dopunu plana te industrijske zone od 111 hektara, tako dobijamo kompletne sadržaje-, rekao je gradonačelnik Čačka,  Milun Todorović.

U  protekle četiri godine  400 kilometara nisko naponske mreže podignuto je na viši nivo, a najveći zajednički uspeh je gasifikacija Čačka.

-Oko 11 miliona evra koštala je samo distributivna mreža i ostalo nam je samo malo da možemo da kažemo da je Čačak sa svim selima 100 posto gasifikovan i za to imamo opredeljena sredstva. Srbija gas prema  poslednjim planovima ima izdvojenih 240 miliona dinara za taj nastavak i da se taj proces do kraja realizuje-, zaključio  je Antić.

BONUS VIDEO:

Ovako izgledaju pogoni najveće nemačke investicije u Čačku u poslednjih 50 godina: Zahuktava se proizvodnja u „Forverku“, planiran izvoz od 10 miliona evra (FOTO)(VIDEO)

Otvorena letnja sezona na Torniku (Video)

OVO JE MESTO GDE SE UKRŠTAJU INOVACIJA, PRIVREDA I EKONOMIJA! U Naučno-tehnološki park u Čačku uloženo 330 miliona!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17